Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У День міста в Добротворі приймали подарунки

У неділю, 6 жовтня, добротвірці відсвяткували День міста.

У цей день селище енергетиків ожило і було залите сонцем. Духовий оркестр, футбольний матч, байкер¬шоу, ярмарки, виступи гуртів «Цвіт кульбаби» і «Тартак» — все це організувала для жителів компанія ДТЕК, витративши 140 тис. гривень. Та на цьому приємні сюрпризи від ДТЕК не закінчились. З нагоди свята Добротвірська загальноосвітня школа отримала відремонтований навчальний клас німецької мови з комп’ютерним та мультимедійним обладнанням (вартість проекту — 70 тис. грн.), міська лікарня — міні-діагностичний центр вартістю 800 тис. грн. та сучасний реанімобіль за 630 тис. гривень, місцевий ліцей — спортивний майданчик з тренажерами — за 55 тис. гривень.

«ЗРОБИТИ МІСТА, в яких працюють підприємства ДТЕК, зокрема і Добротвірська ТЕС, комфортними для жителів — таку мету поставив перед компанією її акціонер Ринат Ахметов. Саме на це спрямована Стратегія соціального партнерства, розроблена ДТЕК і громадою Добротвора на 2013¬2015 роки», — зазначив директор ДТЕК Добротвірська ТЕС Андрій Шувар.

За його словами, згідно зі стратегією ДТЕК, на розвиток соціальної сфери селища передбачено 10 млн. 676 тис. грн. (цьогоріч вже реалізовано проектів на 2,8 млн.). Це, зокрема, такі напрями: охорона здоров’я, енергоефективність, покращення соціально значущої інфраструктури, розвиток бізнес¬середовища та підвищення активності громади.

У класі німецької мови й справді просторо, світло, приємно вчитися, а на обличчях дітей — усмішки та щастя. Коштом компанії ДТЕК у ньому зробили капітальний ремонт: поставили енергозберігаючі металопластикові вікна, металеві двері, освітлення, закупили новенькі меблі, комп’ютерне та мультимедійне обладнання. Вчителька німецької мови Катерина Корінець розповідає, що з появою проектора і мультимедій дітям стало цікавіше вчитися, полегшилось сприймання, урок змінив свою монотонність і буденність. «На проекторі можна показувати невеликі відеоролики, таблиці з граматикою, відмінювати дієслова, за малюнками вивчати нові слова, назви професій», — каже вчителька. «Мені стало цікавіше і легше вчитися, хотів би, щоб на проекторі показували діалоги», — поділився своїми враженнями від оновленого класу п’ятикласник Назарій Лісник.

Також за кошти енергетичної компанії ДТЕК у Добротвірській міській лікарні реа¬лізується проект «Впровадження Цент-ру телемедицини» вартістю 303 тис., закуплено міні¬діагностичний центр за 800 тис. грн., сучасний реанімобіль — 630 тис. грн. Це означає, що відтепер лікарня буде підключена до всеукраїнської мережі — лікарі зможуть з точністю діагностувати, значно швидше виявляти захворювання, визначати подальшу програму лікування, консультуючись з кваліфікованими спе¬ціа¬лізованими центрами області, Києва.

«Нашій лікарні було вкрай необхідне медичне обладнання для первинної діагностики захворювань, медичний транспорт для госпіталізації важкохворих в інші медичні установи Львівської області. Нині завдяки спонсорським коштам ДТЕК вже встановлено медичне обладнання, створюється міні¬діагностичний центр, куплено ультразвуковий апарат, обладнання лабораторної діагностики, госпіталізуємо хворих, вагітних (у нас нема пологового відділення) у область», — розповідає головний лікар Добротвірської міської лікарні Людмила Кругленко. У реанімобілі вона показала його надсучасну «начинку»: дефібрилятор — для реанімаційних заходів, систему для надання кисню, лікарську укладку з медикаментами, ноші для перевезення важкохворих та інше вкрай необхідне обладнання.

А студенти місцевого ліцею найбільше втішились новим спортивним майданчиком, який облаштували в подвір’ї навчального закладу. «Коли тренажери тільки встановлювали, — розповідає вчитель фізкультури Олександр Галета, — діти з захопленням прибігали дивитись на них, пізніше, позаймавшись, ділились по телефону з батьками отриманими враженнями. Ці 12 тренажерів, на яких можуть займатись 19 людей (є спарені тренажери), — це щось неймовірне, про таке ми навіть не могли мріяти. Тепер ми зможемо проводити уроки фізкультури на значно кращому рівні».

«Я дуже задоволений співпрацею з ДТЕК у різних напрямах: спортивному, культурному, освітньому, розвитку бізнес-середовища. Така співпраця сприяє підняттю духу та активності громади і розвитку нашої території», — зазначив селищний голова Добротвора Роман Ніколаєв.

Схожі новини