Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На Буковині засудили молдовських «гайдуків»

Створена за етнічною ознакою банда вирізнялася особливою жорстокістю

У Шевченківському районному суді Чернівців завершився суд над членами організованої злочинної групи, яких буковинці охрестили молдовськими “гайдуками”. Тривалий час ця банда наводила жах на заможних жителів Буковини, адже бандити вирізнялися особливою жорстокістю.

42-річний громадянин Молдови оселився у Новоселицькому районі Чернівецької області у 2011 році. Незабаром створив банду, в яку, окрім ватажка, увійшли 50-річний і 45-річний молдавани та 32-річний буковинець. Останній підказував бандитам адреси заможних земляків, які мешкали у Новоселицькому та сусідніх районах.

На озброєнні банди був автомат Калашникова, під час розбійних нападів бандити використовували маски, виготовлені з капронових колгот, змінний одяг, взуття, рукавички, які після кожного злочину бандити знищували. Пересувалася банда автомобілями “Міцубісі Карізма” та ВАЗ-2107.

Під час нападів, які тривали по квітень 2012 року, бандити діяли зухвало та жорстоко. Вдираючись у будинки заможних буковинців, бандити, намагаючись дізнатися, де власники помешкань ховають свої заощадження, вдавалися до тортур — витискали очі з очних яблук пальцями, натягали на голови поліетиленові пакети та душили, катували електричним струмом. Два члени цієї банди наприкінці 2011 року під час розбійного нападу на жителів села Маршанців (Новоселицький район) убили жінку.

Вироком суду, повідомили у прес-службі прокуратури Чернівецької області, трьох “гайдуків” засудили до 14, 13 та 9 років позбавлення волі. Українського правосуддя уникнув лише ватажок банди, якого оголосили у міжнародний розшук. Днями цього “гайдука” затримали поліцейські Молдови. На батьківщині цей розбійник також вчинив чимало важких злочинів.

Схожі новини