Передплата 2024 ВЗ

До Львова їдуть ревізори!

Не зненацька, як у Гоголя. Міського голову лякають заздалегідь

У Верховній Раді планують створити тимчасову слідчу комісію, яка досліджуватиме роботу міського голови Львова Андрія Садового (на фото), зокрема, використання бюджетних грошей на інфраструктурні проекти та реформи. З такою ініціативою виступили депутати від фракції ВО “Свобода”. Згідно з попередніми планами, на голову комісії “сватають” Юрія Михальчишина — головного опонента мера Львова. А на посаду заступника — депутата від фракції ВО “Батьківщина” Романа Ілика. Та найцікавіше, що з паном Іликом ніхто не радився...

Як розповів “ВЗ” Юрій Михальчишин, комісія ще на етапі створення, бо парламент не працює. Шукатимуть зловживання у ремонті доріг, транспортній схемі та використанні кредитних грошей Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР). Нагадаємо, днями ЄБРР поширив офіційну заяву про те, що немає претензій до Львівської міської ради щодо освоєння коштів.

На питання “ВЗ”, чому до складу комісії включили Романа Ілика без його згоди, Юрій Михальчишин відповів: “Це не вирішувалося шляхом переговорів, а шляхом делегування депутатів від фракцій. Якщо я представляю “Свободу”, то мене делегувала ця фракція, якщо Роман Ілик — “Батьківщину”, то це вирішувала його фракція. Це передбачено у регламенті”.

У коментарі для «ВЗ» Роман Ілик зазначив, що дізнався про те, що його висунули на посаду заступника комісії з повідомлень у ЗМІ. “Доцільність роботи комісії в такому форматі неактуальна, — каже пан Ілик. — Треба ставити питання про недемократичні вибори до Львівської міської ради у 2010 році. Наша політична сила не має у Львівській міськраді жодного депутата. Як народний депутат, буду ініціювати постанову про те, щоб відбулися перевибори до Львівської міськради”.

“Працюю на посаді міського голови Львова майже cім років, — розповів Андрій Садовий для “ВЗ”. — Перевірки у мерії не припиняються: КРУ, міліція, Служба безпеки, прокуратура. Моя робота — працювати. Проблемні питання є щодня, і вони постійно будуть. Місто — живий організм, починаючи від садочків, шкіл, закінчуючи лікарнями. Розумію, що деякі політики “вирішили” вже всі проблеми в Україні. Єдиним питанням для них є місто Львів — найбільше україномовне місто світу... Сюди ще треба прислати декілька десятків перевірок. Але таке життя!”.

Схожі новини