Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Луценка лікуватимуть без права на побачення з рідними

Виграні в Євросуді 15 тисяч євро родина політв’язня використає на правозахисну діяльність

Другу ніч у цьому році екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко провів поза межами тюрми — від неділі він пацієнт приватного медичного центру «Оберіг» у Києві, що розташований на вулиці Зоологічній. Туди його з Менської колонії доставили під посиленою охороною. Ще за кілометр до цієї клініки на дорогах патрулювали спецназівці і люди у цивільному. «Шалені», за словами очевидців, наряди правоохоронців виставлено і в самій лікарні.

Нікого з рідних Луценка до його палати в «Оберезі» не пускають. Не дозволено і телефонних розмов з ним — але як виняток екс-міністру один раз дозволили подзвонити дружині, щоб він повідомив про своє місцезнаходження і самопочуття. Тюремники пригрозили: якщо хтось із близьких людей екс-міністра порушуватиме правопорядок на території закладу, лікування буде перерване і колишнього главу МВС відправлять назад до колонії. Зважаючи на таке застереження, Ірина Луценко попросила політиків та журналістів не створювати ажіотажу у клініці.

Як повідомила «Високому Замку» прес-секретар «Народної Самооборони» Лариса Сарган, у понеділок по полудню дружина Луценка Ірина їздила в лікарню «Оберіг». Хотіла поспілкуватися з тамтешніми медиками, щоб знати, які вже зробили обстеження, на коли призначили операцію. На момент підписання газети до друку деталі цієї зустрічі ще не були відомі.

«Дозволу на побачення з чоловіком у лікарні Ірина Степанівна від тюремників не отримала, — сказала Лариса Сарган. — Але все одно вона пробуватиме пройти до Юрія».

Прес-аташе «Народної Самооборони» повідомила також, що належних Юрію Луценку від держави 15 тисяч євро (їх Україна має сплатити екс-міністру через виграний екс-міністром процес в Європейському суді) родина колишнього глави МВС ще не отримала. І це попри те, що відповідні чиновники обіцяли зробити переказ на вказаний рахунок. Навіть якщо Луценко отримає належну суму, він не використовуватиме її на своє лікування. Як стало відомо «Високому Замку», цю компенсацію родина політв’язня використає на правозахисну діяльність.

Схожі новини