Передплата 2024 «Добра кухня»

Кінець світу із «Новим світом» та бокалом шампанського

У Криму до новини про кінець світу, який за календарем майя припадає на 21 грудня цього року, підійшли доволі креативно.

Керівництво найстарішого в Україні заводу шампанських вин “Новий світ” пропонує врятуватися від фатального дня у підвалах заводу, які були побудовані князем Голіциним у 1878 році. Сидіти у старовинних погрібах, які можуть вмістити до чотирьох тисяч людей, будуть до останньої краплі класичного шампанського. І що найголовніше — рятувально-бульбашкова акція проходитиме абсолютно безкоштовно.

«Унікальність нашого заводу полягає в тому, що він має сім кілометрів тунелів, які розташовані у середині монолітної гори Коба-Кая. А це — ідеальні умови не лише для витримки класичного шампанського, а й міцний природний притулок із унікальною системою вентиляції, — написала у соціальній мережі Facebook директор заводу шампанських вин «Новий світ» Яніна Павленко. — Древні споруди пережили ряд серій кримських землетрусів 1927 року. Частина тунелів розташована нижче рівня моря. Саме тому там цілорічно зберігається температура +15°С. Одна з легенд “Нового світу” розповідає, що лише завдяки вину робітник заводу вижив, коли заблукав у складному лабіринті старовинних підвалів. Три дні блукав бідолаха у штольнях і провів свої вихідні дні в компанії веселого Бахуса. Його гіркий досвід дозволив зробити позитивний висновок — вижити з вином реально!».

Керівництво кримського заводу наголошує, що запас свічок і води дозволить протриматись у підвалах кілька тижнів. До того ж у підземеллі обіцяють поставити новорічну ялинку, під якою будуть тисячі пляшок шампанського для підтримки гарного настрою.

Схожі новини