Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Правнучка Фройда показала «Ігри розуму»

Вперше до Львова завітала правнучка Зигмунда Фройда, дочка популярного британського художника Люсьєна Фройда — Люсі МкАдам Фройд. Привезла вона серію картин “Ігри розуму”. Запросив мисткиню засновник Благодійного фонду Гері Боумен. Її роботи продають на найбільших аукціонах Christies, Bonhams та Sotheby’s.

У картинах Люсі МкАдам Фройд — художнє обігрування карт й шахів: дослідження теми гри. Представлена в Україні експозиція — лише початок циклу робіт на тему ігор і того, що відбувається в людській голові, за лаштунками психіки. Над “Іграми розуму” Люсі працювала близько дев’яти місяців від часу знайомства з Гері Боуменом.

За словами пані Фройд, захоплення пана Боумена покером підштовхнуло художницю до створення циклу картин. Дочка знаменитого британського художника Люсьєна Фройда працює з технікою монопринту. Люсі наносить олійні фарби на пластикову основу, яка дає текстуру і утворює на папері зворотне зображення. Такий відбиток мисткиня висушує кілька тижнів, а потім наносить наступний шар фарби. Люсі цікавить сам процес пошуку ідеї картини, який відображається потім в абстрактному чи напівабстрактному малюнку. Техніка монопринту приваблює авторку можливістю ризику, адже не завжди можна вгадати, якою вийде робота на кінцевому етапі.

Виставка “Ігри розуму” експонуватиметься у мистецькій галереї Гері Боумена до 5 грудня. До кінця цього ж року Люсі планує повернутися в Україну вже з новою виставкою.

Схожі новини