Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Масакра під дзвін бокалів

Шокуючу інформацію оприлюднив на сесії Львівської міської ради депутат Ерік Парасаданян. “Мій знайомий з Німеччини передав мені фотографії, як у львівському ресторані “Старгород” просто перед відвідувачами, на сцені, жорстоко вбивають свиню, — повідомив депутат.

— Він сказав, якби таке сталося у їхній країні, уже через 10 хвилин такий заклад би не працював. У той час, як увесь світ постає на захист тварин, ми у центрі Львова маємо такі от криваві розваги, забиття тварин. Найгірше, що за цим дійством спостерігає молодь, дивиться на прилюдне вбивство, споживаючи алкоголь, потім дивиться на оголених дівчат і виходить у ніч, сповнена агресії. А потім ми дивуємося,— чому молодики напідпитку на вулиці забивають до смерті людей...”.

Ерік ПАРАСАДАНЯН розповів кореспонденту “ВЗ”, що забиття свині перед відвідувачами ресторану відбувалося в неділю, організатори масакри лише оголосили: якщо у залі є вагітні жінки, краще на це не дивитися. А далі почалося жахливе і аморальне дійство — свинку тримали четверо кухарів у сніжно-білих уніформах, потім її закололи ножем і почали спускати кров у пластикове відро. Зрештою, увесь “процес” добре видно на фотографіях, які депутат передав редакції.

Депутат вимагає розслідування цього злочину — аж до закриття закладу громадського харчування. Адже, згідно із законодавством, за знущання з тварин передбачено кримінальну відповідальність. У своєму зверненні Парасаданян посилається на статті Закону “Про захист тварин від жорстокого поводження”. Міський голова Львова Андрій Садовий, до якого звертався депутат, на сесії дав доручення своєму заступнику з гуманітарних питань Василю Косіву розібратися у ситуації, провести “профілактичну розмову” із власником згадуваного закладу. З аналогічним проханням мер звернувся до голови постійної депутатської комісії природокористування, охорони довкілля та благоустрою Євгена Білінського.

Відтоді, як у Львові відкрили цей ресторан, містом ширяться чутки, що там кояться різні неподобства. Кажуть, там нетверезі відвідувачі танцюють на столах, оголені дівчата пристають до хлопців-відвідувачів, публіка напивається “до поросячого вереску”, а нещодавно там побилися стронгмени. Але привселюдно вбивати тварин — такого ще у Львові не було! Натомість менеджер ресторану Олександр Парамонов у розмові з кореспондентом “ВЗ” спростував інформацію про “криваву масакру”, а заодно і про танці на столах і бійку стронгменів. “Щоб різали свиню при відвідувачах — такого не було, — сказав менеджер. — Можливо, це було десь на задньому дворі? Можливо, це було колись давно і нас просто “замовили” конкуренти...”.

Схожі новини