Передплата 2024 «Добра кухня»

Софія Ротару виступає «на районі», Жан-Клод Ван Дамм – «у клюбі»...

Кошти, які кандидати-«гречкосії» витрачають на підкуп виборців продпайками, сховаються порівняно із сумами, які висуванці-товстосуми викладають за зіркові видовища для народу. Чого не зробиш, коли ну дуже вже свербить депутатський значок отримати! Задля такого ні на Софію Ротару грошей не шкода, ні на Тото Кутуньо, ні навіть на зірку з голлівудської «піднебесної» Жана-Клода Ван Дамма. Не лякають грошовитих «мандатоманів» ні зіркові гонорари із кількома нулями, ні пряме порушення виборчого закону, який забороняє участь в агітації іноземцям.

Викласти 50-60 тисяч євро (саме такі цифри фігурують у ЗМІ) за годинний виступ Софії Ротару — дорогі «понти». Тому й нечасто «золоту» співачку на українських сценах почуєш. А уявити собі Ротару серед учасників вуличного концерту — межа фантастики. Та виявилося, що перетворити неймовірне в очевидне цілком реально. Підтвердження тому — недавній виступ Ротару на концерті у Голосіївському районі Києва. Співала зірка «во славу» кандидата-«регіонала» Ігоря Лисова.

Інший висуванець від ПР Антон Яценко (балотується по мажоритарному округу на Черкащині) вирішив переплюнути столичного однопартійця зірковими масштабами свого агітконцерту. Виступити в Умані Яценко запросив легендарного Тото Кутуньо. Проте запланований на 26 жовтня концерт італійського співака спровокував обурення, яке докотилося до посольства Італії в Україні. Ініціатори письмового протесту звернулися до дипломатів (відкритого листа адресували також Кутуньо) з нагадуванням про те, що виступ іноземного гостя на підтримку кандидата у депутати буде порушенням виборчого законодавства. Але анонсів про скасування концерту так і не дочекалися.

Не писаний виборчий закон і для «регіонала» Олександра Онищенка, який сподівається отримати путівку до Верховної Ради по мажоритарці на Київщині. Організований для електорату концерт за участі Ігоря Ніколаєва був лише розминкою перед коронним номером у передвиборчій шоу-програмі Онищенка. Щоб виборці оцінили його безмежну щедрість, кандидат влаштував приїзд до містечка Кагарлика (на Київщині) Жана-Клода Ван Дамма. На сцені обшарпаного залу міського будинку культури голлівудський актор виглядав як на знімальному майданчику кінопародії.