Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Українці подарували Папі Римському позолочену лампадку

Понад шість тисяч українських прочан з усього світу повернулись з Всенародної прощі, яка відбувалась з нагоди благословення відновленого Собору Святої Софії у Римі та 120-ї річниці з дня народження Патріарха Йосифа Сліпого. У рамках цього дійства Глава УГКЦ Блаженнійший Святослав подарував від українців Папі Римському Венедикту XVI позолочену лампаду у вигляді римського храму Святої Софії.

«Щ иро вдячний українцям за цей дар і за дар збереження та передання християнської віри, а також за свідчення віри Патріарха Йосифа Сліпого, — сказав Святійший Отець Венедикт XVI, приймаючи з рук Блаженнійшого Святослава подарунок. — Ця лампада завжди нагадуватиме мені про Україну та її народ. А головне, про Церкву, яка стає світлом віри в усьому світі».

Начальник головного управління з питань туризму, євроінтеграції, зовнішніх зв’язків та інвестицій Львівської обласної державної адміністрації Сергій Кисельов зазначив, що ЛОДА теж долучилась до Всенародної прощі. “До нас звернулись з УГКЦ, аби допомогти з фінансуванням для поїздки оркестру Львівської філармонії «INSО-Львів», який давав урочистий концерт на честь Папи Римського Венедикта XVI,

— розповів пан Сергій “ВЗ”. — Поїздка на дводенну прощу до Риму коштувала сім тисяч гривень. Сюди входили витрати на транспорт та проживання”. З Львівської області виявили бажання поїхати на прощу понад сто осіб, серед яких ректори вузів, директори установ, політики, бізнесмени.

Схожі новини