Передплата 2024 ВЗ

Розшук кілера з «Каравану»: шукай у полі вітру...

Міліція продовжує дивувати громадськість новими фото Мазурка та своєю непрофесійністю.

Минуло два тижні після резонансного злочину цього року — розстрілу чотирьох охоронців столичного торгового центру “Караван”, троє з яких загинули. Сьогодні, завдяки міністру внутрішніх справ Віталію Захарченку, вся Україна знає, що охоронців вбив уродженець Кам’янки-Бузької 38-річний Ярослав Мазурок.

8 жовтня прес-служба МВС на своєму сайті виклала нову фотографію Мазурка. Цього разу на фото зображена людина, що сидить на палубі якогось судна у кепці, п’є пиво та усміхається. Впізнати у цій людині холоднокровного вбивцю, похмуру фізіономію якого зафіксували відеокамери “Каравану”, спроможний хіба що професійний фізіономіст. Натомість пересічні громадяни, порівнявши два фото, почали схилятися до думки, що міліція розшукує зовсім не того.

Незрозумілим “оперативним ходом” стала поява в Інтернеті “біографії” Мазурка, яку буцімто має у своєму розпорядженні міліція. Прес-служба МВС зазначила, що цей “оперативний документ” потрапив в Інтернет “випадково”.

Різкій критиці піддав “професіоналізм” міліції, що яскраво проявився під час розшуку вбивці з “Каравану”, екс-заступник міністра внутрішніх справ Геннадій Москаль. Особу вбивці міліція завдяки “пильним громадянам” спромоглася встановити лише 3 жовтня. А могла, зауважив Москаль, зробити це “за гарячими слідами”. “Якщо людина тримає хліб і молоко та навіть не бере пакунка у супермаркеті, — прокоментував він фото МВС, — значить, вона живе десь поблизу. Так і вийшло — жив він навпроти “Каравану”, у тещі”. Якби оперативники вміли спілкуватися з людьми, переконаний Геннадій Москаль, вони б затримали убивцю у день вчинення злочину.

8 жовтня міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко, коментуючи розшук убивці, сказав: “Я б на його місці здався”.

Схожі новини