Передплата 2024 «Добра кухня»

Тренерських змін в УПЛ може побільшати

Після 5-го туру української Прем'єр-ліги (УПЛ) в чемпіонаті настала двотижнева пауза, викликана матчами збірної України. Після стартового відрізка можуть відбутися нові зміни у тренерських штабах клубів

Головний тренер київської «Оболоні» Валерій Іващенко. Фото fc.obolon.ua
Головний тренер київської «Оболоні» Валерій Іващенко. Фото fc.obolon.ua

Як і передбачалося замість Юрія Коваля діями «Зорі» у минулому турі керував 37-річний хорват Младен Бартуловіч, який був помічником Коваля. І його підопічні перемогли «Оболонь». У минулому сезоні Бартуловіч в одній грі вже керував діями «Зорі» — у Лізі Європи з чеською «Славією». Наразі Бартуловіч працює в статусі виконуючого обов’язки головного тренера «Зорі», як свого часу і в «Інгульці». Скільки це триватиме невідомо. Для порівняння Сергій Долганський очолив «Ворсклу» ще в січні і досі має статус виконуючого обов’язки головного тренера полтавчан.

«Оболонь» після 5-ти турів чемпіонату набрала лише одне очко. Чутки про звільнення 43-річного керманича «пивоварів» Валерія Іващенка ходять уже давно. 2 вересня відбулася зустріч Іващенка з керівництвом «Оболоні» і він підтвердив, що його послуг в столичному клубі більше не потребують. Хоча офіційного оголошення про відставку ще не було. При цьому Іващенко сказав, що підпише заяву про звільнення лише після того, як з ним повністю розрахуються, адже у нього контракт з «Оболонню» ще на рік. Тренування з «пивоварами» проводитиме Олександр Антоненко, який був помічником Іващенка.

«Колос» невдало стартував у новому сезоні, зазнавши у попередніх трьох турах поразок. Кредит довіри керівництва ковалівського клубу до головного тренера Олександра Поздєєва поки ще не вичерпано. Можливо висновки будуть зроблені після наступного календарного матчу «Колоса» з ЛНЗ, який заплановано на 16 вересня. Під керівництвом Поздєєва ковалівці провели в УПЛ 10 ігор і здобули лише одну перемогу, двічі зіграли внічию та зазнали 7 поразок.

Відбулися зміни і в керівництві ФК «Карпати». З 30 серпня новим директором львівського клубу став 41-річний Андрій Русол. Свого часу Русол в складі різних клубів провів в УПЛ 252 гри (9 голів), а за збірну України — 49 ігор (3 голи). З 2019 року до липня 2024 року працював на посаді виконавчого директора СК «Дніпро-1». Степан Юрчишин, який до цього очолював клуб, переведений на посаду заступника директора.

Тим часом в інших клубах продовжують відбуватися кадрові зміни. Турецький «Бодрумспор» оголосив про трансфер 27-річного албанського форварда Тауланта Сефері з «Ворскли». Сефері з минулого літа виступав в ОАЕ за «Бані Яс», влітку повернувся до полтавчан, але керівництво клубу вирішило його продати. За даними порталу Transfermarkt, сума переходу становить 1,5 мільйона євро.

Схожі новини