Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

До Львова приїде дворазовий володар Кубка України

У середу, 21 серпня, «Карпати» в рамках 3-го попереднього етапу Кубка України на стадіоні «Україна» прийматимуть «Чорноморець» (початок о 18.00 год)

У грі захисник «Карпат» Володимир Адамюк (№3, який має найбільший серед карпатівців досвід виступів у Кубку України. Фото fckarpaty.org.ua
У грі захисник «Карпат» Володимир Адамюк (№3, який має найбільший серед карпатівців досвід виступів у Кубку України. Фото fckarpaty.org.ua

«Чорноморець» — один з найтитулованіших кубкових клубів України. Одеська команда двічі ставала володарем Кубка — у 1992 та 1994 роках та п’ять разів була півфіналістом турніру — у 1995, 2004, 2008, 2014 та 2024 роках. Нагадаємо, що 3 квітня цього року «моряки» у півфіналі поступилися «Шахтарю» з рахунком 1:4. Ця гра, до речі, відбулася у Львові, але на стадіоні «Арена Львів». Загалом «Чорноморець» провів в Кубку України 102 гри: 49 перемог, 12 нічиїх та 41 поразка, різниця м’ячів 116−159. З особливим настроєм готується до гри нападник «чорно-синіх» Олексій Хобленко, який торік виступав саме за «Карпати» (6 ігор — 1 гол).

Що створених у 2020 році «Карпат», то молода львівська команда провела наразі чотири кубкові гри. У сезоні-2021/2022 підопічні Андрія Тлумака дійшли до 3-го попереднього етапу, де у Львові поступилися сусідам з «Волині» з рахунком 2:3. А в серпні минулого року, коли біля керма «Карпат» перебував Мирон Маркевич, «зелено-білі» експериментальним складом поступилися в гостях «Прикарпаттю» — 1:2. Тож карпатівці наразі внічию в Кубку не грали — по дві перемоги та поразки. Серед діючих гравців «Карпат» найбільший досвід виступів у кубкових турнірах має Володимир Адамюк — 20 ігор (2 голи).

Крім «Карпат» та «Чорноморця» на цьому етапі до розіграшу Кубка долучаться ще п’ять клубів Української Прем'єр-Ліги (УПЛ) — «Зоря», «Колос», «Верес», «Оболонь» та «Інгулець». До речі, у 3-му попередньому етапі бере участь ще один представник Львівської області - ФК «Миколаїв». Підопічні колишнього відомого гравця «Карпат» Віталія Шумського 21 серпня у Миколаєві на стадіоні «Міський» прийматимуть «Буковину» (початок о 17.00 год). Ще вісім клубів УПЛ, в тому числі і «Рух», вступлять у кубкову боротьбу на наступному етапі - 1/8 фіналу (базова дата ігор — 30 жовтня).

Тим часом в інших клубах продовжують відбуватися кадрові зміни. «Кривбас» припинив співпрацю з Ігорем Снурніциним. Він став гравцем криворізького клубу на початку липня, втім офіційно дебютувати за нову команду не встиг. Новачком «Лівого Берега» став Владислав Шаповал, який виступав за «Чорноморець». Нігерійський форвард Френсіс Момо став новачком клубу ЛНЗ, а до цього захищав кольори «Грассхопперса» (Швейцарія).

Схожі новини