Передплата 2024 «Добра кухня»

Чемпіонат почався, а трансфери гравців продовжуються

Українська Прем'єр-ліга (УПЛ) сезону-2024/2025 лише набирає обертів, проте в багатьох клубах продовжуються кадрові зміни у складах гравців

Новачок «Карпат» Олег Очеретько (№20) та головний тренер «зелено-білих» Владислав Лупашко. Фото fckarpaty.org.ua
Новачок «Карпат» Олег Очеретько (№20) та головний тренер «зелено-білих» Владислав Лупашко. Фото fckarpaty.org.ua

У першій домашній грі в УПЛ «Карпати» з рахунком 3:0 розгромили «Кривбас» — бронзового призера минулого чемпіонату та учасника поточного розіграшу Ліги Європи. В складі «зелено-білих» дебютував черговий новачок. Олег Очеретько перейшов з «Дніпра-1», а ще раніше в УПЛ виступав за «Маріуполь» та «Шахтар» (56 ігор — 3 голи) і тепер гратиме на правах оренди в донецького клубу.

Також тренерський штаб львівського клубу, який очолює Владислав Лупашко, вирішив підсилити і лінію нападу. Ряди «Карпат» поповнив Денис Устименко, який виступатиме на правах оренди в «Кривбасу». У минулому сезоні на цих же умовах Устименко виступав також і за «Минай». Дебютував же він в УПЛ в складі «Олександрії» і загалом провів в чемпіонатах 77 ігор, забивши 8 голів.

«Динамо» повідомило, що 20-річний півзахисник Антон Царенко на правах оренди продовжить свою кар'єру в польському клубі «Лехія» з Гданська. Раніше Царенко провів в УПЛ 18 ігор (1 гол). «Інгулець» залишив досвідчений Сергій Ченбай, який у минулому сезоні допомагав петрівцям стати чемпіонами у Першій лізі.

«Чорноморець» оголосив про підписання бразильського захисника «Паранаваї» Кайо Гомеса. Ще раніше новачком одеського клубу став Ярослав Кисіль, який до цього виступав за «Минай». Ще один гравець «Кривбасу» Роман Дебелко вирішив змінити клуб і вже став новачком ФК ЮКСА (Тарасівка Київська область), який цього року дебютував у Першій лізі.

Загалом другий тур УПЛ під знаком великих перемог обох львівських клубів. «Рух», розгромивши в гостях «Оболонь» з рахунком 4:0 здобув свою найбільшу перемогу в УПЛ (у 104-й грі). А перша перемога «Карпат» в елітному дивізіоні також була з великим рахунком 3:0 (у 2-й грі). До речі, «Карпати» залишаються наразі єдиною командою чемпіонату, яка після двох турів не пропускала голів.

Схожі новини