Передплата 2024 ВЗ

«Вписала Україну в історію світової легкої атлетики»

Ярослава Магучіх встановила світовий рекорд у стрибках у висоту — 2,10 метра! Старий рекорд, 2,09, тримався… 37 років

Є новий світовий рекорд у стрибках у висоту: українка Ярослава Магучіх подолала планку на висоті 2 метри 10 сантиметрів. Феноменально! Фото sport.ua
Є новий світовий рекорд у стрибках у висоту: українка Ярослава Магучіх подолала планку на висоті 2 метри 10 сантиметрів. Феноменально! Фото sport.ua

На етапі легкоатлетичної «Діамантової ліги» у французькому Парижі українка Ярослава Магучіх перемогла з новим світовим рекордом. Наша красуня з першої спроби взяла висоту 2 метри 10 сантиметрів!

Старий світовий рекорд у цій престижній і видо­вищній дисципліні, 2 ме­три 9 сантиметрів, знаменита болгарка Стефка Костадінова встановила далекого 1987 року на чемпіонаті світу в Римі (Італія).

У Парижі Ярослава Магучіх упевнено перемогла в секторі усіх суперниць, для чого україн­ці достатньо було стрибнути на 2,03 метра (другою була її запе­кла конкурентка, австралійка Ні­кола Оліслаґерс — 2,01). Згодом українка з другої спроби взя­ла висоту 2,07 м, оновивши свій особистий рекорд. А потім Ярос­лава Магучіх із першої ж спроби подолала планку, встановлену на 2 метри 10 сантиметрів. Так високо у світі не стрибав іще ніх­то. Є новий планетарний рекорд!

«Мала таку спробу два роки тому у Брюсселі, але тоді не була готовою, — розповіла Ярослава Магучіх після змагань, інформує sport.ua. — А тепер я двічі стриб­нула на особистий рекорд: спер­шу на 2,07 м, а потім — на 2,10 метра. Неймовірні відчуття! Я вписала Україну в історію світо­вої легкої атлетики. Усе це — для моїх співвітчизників. Підтриму­ють мене, стежать за моїми ви­ступами, пишуть мені… До кінця не вірила, коли стрибнула на сві­товий рекорд. Ми багато працю­вали над цим, змінили розбіг… Що далі? Олімпійські ігри в Па­рижі. А поки що мені треба підза­рядитися, щоб мати сили перед Олімпіадою».

Феноменальне досягнення Ярослави Магучіх прокоментува­ла володарка попереднього ре­корду, президентка Болгарсько­го олімпійського комітету Стефка Костадінова. «Досягнення укра­їнки Ярослави Магучіх є історич­ним не лише тому, що вона по­била рекорд, який тримався 37 років, — заявила болгарка. — А й тому, що ці 210 см доводять, що людські можливості безмежні. І розвіюють сумніви песимістів із їхніми заявами про те, що деякі рекорди в легкій атлетиці зали­шаться назавжди. Місяць тому в Римі я була серед офіційних осіб, які нагороджували Магучіх після того, як вона виграла європей­ське „золото“. Під час церемонії я міцно обійняла її і прошепоті­ла на вухо, що вона готова до сві­тового рекорду. Я їй сказала, що на Олімпіаді в Парижі вона могла би стрибнути на 207 см, а потім націлитись на 210 см. І Яросла­ва зробила це тут, у Парижі, неза­довго до Олімпіади».

Сподіваємося, на Іграх у Франції наша Ярослава стриба­тиме не гірше, ніж на етапі «Діамантової ліги». Зрештою, на Олімпіаді потрібні не так рекор­ди, як медалі… Чекаємо на «зо­лото», Ярославо!

Схожі новини