Передплата 2024 «Добра кухня»

Від молдован ще не програвали

У вівторок, 11 червня, у Кишиневі на стадіоні «Зімбру» національна збірна України проведе товариський поєдинок проти збірної Молдови (початок — о 19.00 год). Для підопічних Сергія Реброва це буде остання репетиція до старту «синьо-жовтих» у Євро-2024

Момент одного з попередніх матчів збірних України та Молдови, який відбувся 12 жовтня 2012 року в Кишиневі. Небезпечний момент біля воріт молдован. Фото з архіву «ВЗ»
Момент одного з попередніх матчів збірних України та Молдови, який відбувся 12 жовтня 2012 року в Кишиневі. Небезпечний момент біля воріт молдован. Фото з архіву «ВЗ»

Раніше шляхи збірних України та Молдови перетиналися вже п’ять разів: три перемоги українців та дві нічиї. Дебютна гра, яка відбулася 9 квітня 1996 року в Кишиневі, мала статус товариської і завершилась бойовою нічиєю — 2:2. Підопічні Йожефа Сабо вели в рахунку після дубля Гусейнова, але під кінець матчу в команді Іона Караса відзначилися голами Тестіміцяну та Попович. 23 березня 1997 року збірна Молдови вперше завітала до України, де у Києві у товариській грі поступилась з рахунком 0:1 — після влучного удару головою Реброва.

  • Наступної зустрічі довелося чекати майже 15 (!) років. 12 жовтня 2012 року шляхи збірних двох сусідніх країн вже перетиналися у рамках відбору до Чемпіонату світу-2014. Спочатку до Кишинева завітала українська збірна, діями якої на той час керував виконувач обов’язки головного тренера Андрій Баль. Тоді була зафіксована нічия 0:0.
  • А 26 березня 2013 року вже молдавани завітали до України, де в Одесі поступилися підопічним Михайла Фоменка з рахунком 1:2. Тоді всі голи були забиті у другому таймі. Першим відзначився Ярмоленко, гольовий почин якого підтримав Хачеріді, а гол престижу молдовської збірної провів Суворов.
  • Попередня зустріч збірних України та Молдови була товариською і відбулася 3 вересня 2014 року в Києві на НСК «Олімпійський». У Підопічні Михайла Фоменка перемогли з рахунком 1:0 — після влучного удару Безуса в середині другого тайму. Щодо круглих цифр навколо нового українсько-молдовського протистояння, то 50-й матч в складі нашої збірної може провести Роман Яремчук.

Схожі новини