Передплата 2024 ВЗ

Рухівці динамівців ще не перемагали

У суботу, 25 травня, «Рух» у заключному, 30-му, турі української Прем'єр-ліги (УПЛ) сезону-2023/2024 на «Арені Львів» прийматиме «Динамо» (початок о 15.30 год, матч з обмеженою кількістю глядачів). Рухівці з динамівцями в УПЛ перемог ще не здобували

Момент матчу «Руху» та «Динамо», який відбувся 14 квітня минулого року на «Арені Львів» і завершився внічию з рахунком 1:1. В атаці захисник рухівців Ростислав Лях (№73). Фото upl.ua
Момент матчу «Руху» та «Динамо», який відбувся 14 квітня минулого року на «Арені Львів» і завершився внічию з рахунком 1:1. В атаці захисник рухівців Ростислав Лях (№73). Фото upl.ua

«Динамо» та «Рух» в рамках УПЛ зіграли вже шість ігор. Баланс усіх поєдинків: п’ять перемог динамівців та одна нічия. При цьому «Рух» пропускає голи від «Динамо» у всіх матчах УПЛ. У Львові «жовто-чорні» у трьох матчах один раз зіграли внічию та двічі поступалися «синьо-білим». Востаннє рухівці приймали «Динамо» 14 квітня минулого року, коли на стадіоні «Арена Львів» була зафіксована нічия 1:1. Гості зусиллями Владислава Ваната відкрили рахунок, а під кінець першого тайму в складі господарів відзначився Олексій Довгий.

Матч першого кола поточного чемпіонату в Києві завершився перемогою «Динамо» з рахунком 2:0. До суботнього протистояння суперників у Львові «Рух» підійшов з гольовою клубною рекордною домашньою серією, яка триває в УПЛ 6 ігор (10 голів). Безпрограшна ж загальна серія рухівців триває в чемпіонаті 6 ігор: дві перемоги та чотири нічиї, а на своєму полі - теж 6 ігор: три перемоги та три нічиї.

«Рух» при Віталію Пономарьову може 20-й раз зіграти внічию в УПЛ. Ось його передматчева думка: «Звісно, на нас чекає дуже серйозна гра і турнірне становище теж додає відповідальності. Втім ми постараємось грати у свій звичний футбол та не відходити від своїх ігрових принципів. Команда гратиме на перемогу, як і в кожному матчі до цього, адже „Рух“ хоче здобути позитивний результат і зробить все від себе залежне, щоб здобути його». «Рух» може здобути 30-ту перемогу в УПЛ та путівку у єврокубки — Лігу конференцій. Воротар рухівців Дмитро Ледвій може провести 10-й «сухий» матч в УПЛ.

«Динамо» незалежно від результату залишиться на другому місці в турнірній таблиці УПЛ. У попередньому турі підопічні Олександра Шовковського вдома здобули перемогу над «Кривбасом». Безнічийна серія «Динамо» триває в чемпіонаті 8 ігор: сім перемог та поразка. Динамівці можуть забити 950-й гостьовий гол в чемпіонатах України (ще 3 м’ячі). Олександр Караваєв може провести 400-й матч в складі українських команд у всіх турнірах.

Тим часом «Карпати» під керівництвом Мирона Маркевича у Першій лізі раніше вибороли путівку до УПЛ і тепер змагаються за те, щоб завершити сезон на першому місці. У черговому матчі чемпіонської групи «Карпати» у Львові зіграли внічию з київським «Лівим берегом» з рахунком 3:3. У складі «зелено-білих» дублем відзначився Ігор Невес Алвес, в активі якого вже 12 голів, та гол у свої ворота забив Арсен Слотюк. «Карпати» очолюють свою групу, маючи 65 очок і випереджають «Інгулець» лише на один пункт. У п’ятницю, 24 травня, «Карпати» в заключній грі Першої ліги в гостях зіграють саме з «Інгульцем» (початок — о 13.00 год, матч з обмеженою кількістю вболівальників). У цій грі визначиться чемпіон Першої ліги сезону-2023/2024.

Схожі новини