Передплата 2024 «Добрий господар»

Українські важкоатлети «кують» євромедалі

Успішно розпочала виступи на чемпіонаті Європи з важкої атлетики, що триває у столиці Албанії Тирані, національна збірна Україна, сформована переважно з молодих перспективних атлетів

У перший день до її скарбнички було покла­дено три медалі – малі золоту та бронзову (за вправи в окремих видах двоборства) та вели­ку срібну (за сумарне місце в обох вправах). Такий внесок зробила 25-річна білоцерківчан­ка Ангеліна Ломачинська, що виступає у ваго­вій категорії до 49 кг.

Ангеліна Ломачинська. Фото Федерації важкої атлетики України
Ангеліна Ломачинська. Фото Федерації важкої атлетики України

Важкоатлетка здобула “золото” в ривку (80 кг), «бронзу» в поштовху (87 кг) і «срібло» в сумі двоборства (167 кг). За підсумками двох видів Ангеліна поступилася лише Джулії Імперіо з Італії (171 кг).

Наступного змагального дня українські атлети ще п’ять разів сходили на п’єдестал по­шани: двічі – 25-річний запорі­жанин Дмитро Вороновський та тричі – 21-річна харків’янка Каміла Конотоп.

Каміла Конотоп. Фото Федерації важкої атлетики України
Каміла Конотоп. Фото Федерації важкої атлетики України

Воронов­ський, що виступає у ваговій категорії до 55 кг, здобув малу бронзову медаль у поштов­ху (134 кг) і велику – за сумою двоборства (242 кг). А Коно­топ, що виступає у тій же кате­горії, що й Дмитро, тричі “ту­сувалася” на п’єдесталі серед переможців: спочатку в окре­мих вправах – за “срібло” у ривку (94 кг) та за “золото” у поштовху (113 кг), а потім і за велике “срібло” за сумою двох вправ (207 кг). Лише кілограма не добрала Каміла до “велико­го золота”, яке дісталось ал­банці Еваджелії Велі (208 кг).

Схожі новини