Передплата 2024 ВЗ

Львівські «Карпати» вперше на вершині

Переможна хода «Карпат» у чемпіонаті з 5 вересня триває вже 10 (!) матчів поспіль

Львівські «Карпати» в останньому турі чемпіонату футбольної Другої ліги (Група А) у гостях розгромили київський «Рубікон» — 5:0. Після цієї вікторії «зелено-білі» вперше вийшли на перше місце у турнірній таблиці, маючи ще й гру в запасі.

ГравцІ «Рубікона» зуміли зберегти свої ворота «су­хими» лише у першому тай­мі, а після перерви карпатівці організували справжній голе­пад у ворота суперників. Дубль оформив капітан і найкращий бомбардир «Карпат» Денис Ко­жанов, який збільшив лік сво­їх голів у чемпіонаті до 8 м’ячів. І по разу забивали у ворота сто­личного клубу Денис Галенков, Ілля Повалій та Амбросій Чачуа.

У підсумку переможна хода «Карпат» у чемпіонаті з 5 вересня триває вже 10 (!) матчів поспіль. До речі, карпатівці у матчі з «Рубі­коном» повторили свою найбіль­шу виїзну перемогу. Раніше, 28 жовтня 2018 року, карпатівці з ра­хунком 5:0 в гостях розгромили одеський «Чорноморець».

Крім результативної гри в на­паді, підопічні Андрія Тлума­ка демонструють надійну гру в обороні. Починаючи з 25 верес­ня, беззмінний цього сезону гол­кіпер «Карпат» Іван Сілецький не пропускав — уже впродовж 617 хвилин. Саме у «зелено-бі­лих» найнадійніша оборона се­ред усіх команд Групи, А — лише 6 пропущених голів у 15 матчах.

Виходу «Карпат» на перше місце сприяла й втрата очок конкурентами «зелено-білих». Попередній лідер, київський «Лівий берег», у двох поспіль гостьових матчах зазнав двох поразок. У минулому турі підо­пічні Анатолія Бузніка з рахун­ком 1:3 поступилися «Епіцен­тру» (Дунаївці, Хмельниччина).

За рівності очок із «Лівим бе­регом» першу сходинку «Кар­пати» займають завдяки осо­бистій зустрічі: і «леви» здолали «Лівий берег» на стадіоні «Укра­їна» з рахунком 2:0. У суботу, 13 листопада, «Карпати» у Львові прийматимуть одного з аутсайдерів Групи, А — черкась­кий «Дніпро».

Нагадаємо, команди Другої ліги, що посядуть перші й дру­гі місця у групах, А і Б, перейдуть до Першої ліги.

Читайте також: Українці болгарам ще не програвали

Схожі новини