Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Повернення в УПЛ з різними «кубковими» настроями

«Колос» та «Львів» провели в УПЛ вже чотири матчі і тричі перемоги були на боці ковалівців

У неділю, 31 жовтня, після четвергових кубкових баталій обидва львівські клуби повертаються до Прем’єр-ліги (УПЛ). «Львів» в Ковалівці зустрінеться з «Колосом» (початок — о 14.00 год, телеканал Футбол 1), а «Рух» у на «Арені Львів» прийматиме «Олександрію» (о 17.00 год, Футбол 1).

До матчів чемпіонату «Рух» та «Львів» повертаються з полярними емоціями після матчів 1/8 фіналу Кубка України. «Рух» на львівському стадіоні СКІФ у додатковий час поступився «Зорі» з рахунком 0:2 (дублем відзначився іранець Шахаб Захеді). А «Львів» у Сумах зустрічався з командою першої ліги «Альянс» (Липова Долина) і зумів вирвати перемогу лише в серії післяматчевих пенальті — 3:2. Основний і додатковий час переможця не виявили. На гол львів’янина Андрія Буська господарі поля відповіли влучним ударом Артура Карнози. В серії пенальті господаря поля двічі пробили з «позначки» вище воріт, а один удар парирував воротар львів’ян Олександр Ільющенков. Переможний пенальті реалізував півзахисник «Львова» Дмитро Семенів.

«Колос» та «Львів» провели в УПЛ вже чотири матчі і тричі перемоги були на боці ковалівців та одна вікторія — у львівського клубу. Востаннє «Колос» приймав містян у вересні минулого року і здобув розгромну перемогу з рахунком 4:0. Загалом ковалівці забивають голи у всіх особистих матчах зі «Львовом».

До нового протистояння «Колос» підійшов з безгольовою серією в Чемпіонаті, яка триває 212 хвилин. Ковалівці обходяться без нічиїх 8 ігор підряд: дві перемоги та шість поразок. «Львів» може в УПЛ пропустити 200-й гол (ще 2 м’ячі). З особливим настроєм готується до гри бразильський новачок «Колосу» Ренан Олівейра, який нинішній Чемпіонат починав саме у складі «Львова». А Станіслав Сорокін зі «Львова» поточний сезон починав саме в «Колосі». Натомість один з лідерів львівського клубу Максим Грисьо пропустить гру через перебір жовтих карток.

Коротка історія зустрічей «Руху» та «Олександрії» налічує лише дві гри і рухівці жодного разу не програвали: перемога та нічия. Попередній домашній матч з «Олександрією» відбувся 2 травня цього року і завершився перемогою господарів поля — 2:1. Голи у рухівців забивали Остап Притула та Богдан Бойчук, а у гостей — Максим Третьяков. До речі, це була перша і єдина наразі домашня вольова перемога «Руху» в УПЛ.

Цього разу, «Рух» може здобути 10-ту перемогу в чемпіонатах. На поле «Арени Львів» рухівці вийдуть з невеселими серіалами. Безвиграшна домашня серія «Руху» продовжується в чемпіонаті 3 гри: дві нічиї та поразка. «Жовто-чорні» на своєму полі пропускають голи впродовж 3-х матчів УПЛ і до повторення клубного антирекорду залишилася одна гра. З іншого боку, безвиграшна гостьова серія «Олександрії» триває в чемпіонаті 4 гри: три нічиї та поразка. В складі олександрійців не зможе вийти на поле дискваліфікований Кирило Дришлюк. Для «Руху» це буде 10-й матч в УПЛ при Леоніду Кучуку.

Тим часом львівські «Карпати» (головний тренер — Андрій Тлумак) після дев’яти (!) підряд перемог перебувають на 2-му місці у групі «А» другої ліги (36 очок), яке гарантує путівку до першої ліги. У минулому турі карпатівці на своєму полі з рахунком 1:0 перемогли мукачівський «Мункач». Тепер у суботу, 30 жовтня, «зелено-білі» на стадіоні «Україна», заповнюючи календарну паузу в чемпіонаті, зіграють товариський матч з аматорською командою «Луцьксантехмонтаж-536», яку тренує колишній нападник «Карпат» Тарас Кабанов (початок гри о 14.00 год). Оскільки на території Львівської області з 30 жовтня встановлюється «червоний» рівень епідемічної небезпеки, поєдинок пройде без глядачів.

Схожі новини