Передплата 2024 «Добра кухня»

Жодного сету не програла на чемпіонаті України трускавчанка Яна Микитин

Дівчина заявила про себе як про перспективну спортсменку

У місті Бучі на Київщині завершився чемпіонат України з великого тенісу серед юніорів у парному розряді. Яна Микитин, вихованка трускавецького дитячо-юнацького спортивного комп­лексу «Спортовець», своїми виступами привернула увагу тренерів, заявила про себе як про перспективну спортсменку.

Яні, яка з першого класу стабільно пе­ремагає на всеукраїнських та міжнарод­них турнірах та змаганнях серед одно­літків, вдалося зробити черговий крок — разом із Русланою Коваленко з Нової Каховки у Бучі вона здобула «золото».

На своєму переможному шляху дівча­та не програли жодного сету. Слабких су­перниць не було. Серед тих, хто проти­стояв майбутньому чемпіонському дуету, були й 18-річні суперниці. Яні, яка вчить­ся у 10 класі Трускавецької гімназії, випо­внилось лише 16 років. Це не завадило їй на цьогорічному юніорському чемпіона­ті «класти на лопатки» старших за віком і фізично сильніших за себе конкуренток. Трускавчанка вирізняється не лише гар­ною технікою, а й спортивним характе­ром: бореться до останнього. Тренує юне трускавецьке обдарування її рідний тато — Ігор Микитин. Цього року наставник має всі підстави бути задоволеним виступа­ми доньки. Яна двічі виконала норматив майстра спорту. Зробила це не тільки у Бучі, а й на чемпіонаті України з велико­го тенісу у парному розряді серед дорос­лих, який 27 липня — 3 серпня відбувся у Броварах. І тут 16-річна трускавчанка не залишилась без нагород. У парі з Анною Пінаєвою з Броварів здобула «срібло» і, як і на юніорському чемпіонаті, піднялась на п’єдестал пошани.

Схожі новини