Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Львів – по титул

Свій перший титульний бій за пояс Інтерконтинентального чемпіона за версією WBO Олександр Усик проведе на «Арені Львів»

4 жовтня 2014-го Львів перетвориться на боксерську столицю України. Того вечора в рамках боксерського турніру, організованого промоутерською компанією «K2 Promotions», Олександр Усик (4-0, 4 КО) проведе свій перший титульний поєдинок у професійній кар’єрі.

Бій відбудеться на стадіоні «Арена Львів» і вперше для Олександра триватиме 12 раундів. Протистояти нашому олімпійському чемпіонові буде Інтернаціональний чемпіон WBF, чемпіон Південної Африки Деніел Брюер. На кону — пояс Інтерконтинентального чемпіона за версією WBO у важкій вазі. Другим головним поєдинком вечора стане прощальний бій екс-чемпіона світу WBA Андрія Котельника (31-4-1, 13 КО), який повернеться у ринг після 4-річної перерви.

Раніше сімферополець Усик проводив свої поєдинки в українських Броварах, Києві, Одесі, а також німецькому Оберхаузені, і от тепер дійшла черга і до Львова. Спочатку п’ятий бій у професійний кар’єрі Олександра було заплановано провести 27 вересня. Втім, після жеребкування групового етапу Ліги чемпіонів стало відомо, що зробити це не вдасться. На перешкоді проведення бою саме у кінці вересня стала домашня гра донецького «Шахтаря» проти лісабонського «Порту», яка запланована на 30 вересня. Тож організаторам вечора боксу довелося перенести захід на 4 жовтня. Що ж до першого «титульного» суперника Усика, то насамперед слід відзначити його досвідченість. У південноамериканця значно більший послужний список, ніж у нашого боксера. Він встиг уже провести 30 поєдинків на професійній арені. У 24-х боях Брюер перемагав своїх суперників, при цьому 21 раз — нокаутом, 5 поєдинків звів до нічиєї і лише одного разу поступився.

Хоча WBF не входить у число провідних боксерських організацій, все ж завойований пояс може допомогти Усикові в подальшому просуванні по сходах світового боксу. Цей поєдинок для Олександра може стати генеральною репетицією перед двобоєм із сильним суперником.

Тренер українського важковаговика Джеймс Алі Башир заявляє, що Олександр вже зараз може побити будь-якого боксера у своїй ваговій категорії. Найбільш зручним суперником для Усика серед всіх чемпіонів світу в першій важкій вазі Джеймс Алі Башир вважає чемпіона WBA росіянина Дениса Лєбєдєва (25-2, 19 КО).

«Лєбєдєв — жорсткий хлопець. Але я впевнений, що Усик нокаутує його на початку бою. Лєбєдєв не битиметься обережно, і Усик його нокаутує», — сказав Башир. Разом з тим, команда Усика починає звертати свої погляди і на серйозніших суперників. Раніше повідомлялося, що промоутери Олександра розглядають можливість проведення поєдинку із німцем боснійського походження Марком Хуком, який володіє поясом чемпіона світу за версією WBO. Наразі із впевненістю говорити про бій Усик — Хук не можна. Для початку кожен із боксерів повинен провести свій уже запланований бій. Першим крок назустріч ймовірному поєдинку зробив німець боснійського походження. 30 серпня Марко Хук впевнено розправився із до того непереможним італійцем Мірко Ларгетті. Для німця це стало 13-м захистом чемпіонського титулу у важкій вазі за версією WBO. Тож тепер черга за нашим боксером.

А жага до перемог в Олександра настільки сильна, що він вже готовий встановлювати нові рекорди. Усик ще раніше заявив про бажання увійти в історію боксу, перевершивши рекорд Евандера Холіфілда, який завоював титул чемпіона світу в 12-му бою на професійному рингу.

Такий запал українського боксера підтвердив і генеральний директор промоутерської компанії братів Кличків «K2 Promotions» Олександр Красюк: «Перед нами стоїть завдання побити цей рекорд як в часовому плані, так і за кількістю боїв». Нагадаємо, Евандер Холіфілд в 1984 році став призером Олімпійських ігор, а в 1986 році завоював титул чемпіона світу за версією WBA, в першій важкій вазі у своєму 12-му поєдинку на професійному рингу. Взагалі, Усик — відчайдушний спортсмен і справжній патріот. Кілька місяців тому він заявив: «Так, я з Сімферополя, ну і що? Паспорт змінювати я не збираюся. Я українець, а Крим — це Україна!».

Нагадаємо, Олександр Усик провів у професіоналах уже чотири поєдинки. Усі свої бої Сашко завершував достроково, незмінно відправляючи своїх суперників на настил. Дебют українського Козака припав на листопад минулого року, коли Усик нокаутував мексиканця Феліпе Ромеро.

Місяць потому Олександр відправив у нокаут колумбійця Епіфаніо Мендозу. А у своєму третьому бою, який проходив у рамках боксерського шоу за участю абсолютного чемпіона світу Володимира Кличка (26 квітня, Оберхаузен), 27-річний Олександр розправився із 32-річним суперником з Німеччини Беном Нсафоа.

Схожі новини