Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Ростислав ПОТОЧНЯК: «Порівняно з попереднім сезоном «Карпати» прогресують»

Після завершення першої частини футбольного сезону-2013/2014 враженнями від виступів «Карпат» поділився ветеран львівського клубу, володар Кубка СРСР-1969, екс-гравець олімпійської збірної СРСР Ростислав Поточняк (на фото).

- Перед початком сезону “Карпати” суттєво оновилися — прийшли новий тренер, нові гравці. Як оцінюєте виступи перебудованого львівського клубу?

— Минулого сезону команда була на грані вильоту, тож ці зміни мали відбутися. Приємно, що серед нових гравців є й вихованці львівського футболу. Бо раніше були такі матчі, коли на поле виходили тільки приїжджі гравці... Думаю, з часом кістяком «Карпат» будуть вихованці західного регіону. Порівняно з попереднім чемпіонатом, є прогрес. Є малюнок гри, яка стала більш виваженою, мобільнішою. У футболістів відчувається бажання грати. «Карпати» зрушили з мертвої точки і прогресують.

- Які з матчів запам’я­талися найбільше?

— Було кілька хороших ігор і гучних перемог, наприклад, домашня над «Шахтарем» — 3:2. Та й програний матч у Києві з «Динамо» можна записати «Карпатам» в актив. Команда боролася, і при фарті могла й не програти.

- Проаналізуйте, будь ласка, дії гравців у кожній ігровій ланці «Карпат».

— Обом молодим воротарям, Ільющенкову та Підківці, слід «підтягувати» гру. «Свої» м’ячі голкіпер має брати завжди... Щодо оборонців. Були матчі, коли через центр захисту досить легко забивали «Карпатам»...

- Костевич, який у дублі діяв в атаці, успішно перекваліфікувався на лівого захисника, і на нього звернули увагу тренери української “молодіжки”...

— А на хавбека Федорчука — тренери національної збірної. Загалом, середня лінія укомплектована досвідченими футболістами — Ткачук, Голодюк, Бартуловіч, Федорчук. Але хотілося б, аби півзахист демонстрував якіснішу гру, — бо від середньої лінії залежать і оборона, і атака «Карпат». Загалом, у кожній ланці має бути лідер. Потрібно, щоб відчували конкуренцію і найкращі бомбардири команди, Гладкий та Зеньов... При головному тренері Олександрові Севідові відчуваються позитивні зміни. Наприкінці серпня і на початку вересня «Карпати» набрали хороший хід. Будемо сподіватися, команда збереже його у весняній частині чемпіонату, і в наступному сезоні боротиметься за місце у єврокубках.

Схожі новини