Передплата 2024 «Добра кухня»

Українська гімнастка – чемпіонка світу!

На честь перемоги Ганни Різатдінової у Києві почали виконувати...гімн Росії

Із перемоги розпочали чемпіонат світу із художньої гімнастики, який проходить у столиці України, вітчизняні грації. У перший же день змагань золоту медаль виборола Ганна Різатдінова.

Українську ШКОЛУ художньої гімнастики на цьому світовому форумі представляють дві киянки — Ганна Різатдінова та Аліна Максименко. Саме вони й повели гостру боротьбу за медалі у першому виді змагань — вправах із обручем із представницями Росії Яною Кудрявцевою та Маргаритою Мамун. Найвище (18.266 бала) судді оцінили виступ українки Ганни Різатдінової, яка й здобула першу і відразу найвищу нагороду для України на цьому чемпіонаті. Друге і третє місця у росіянок Яни Кудрявцевої (18.250) та Маргарити Мамун (18.233). А Аліна Максименко показала четвертий результат — 17.950 бала.

Відігралися, що називається, російські гімнастки у наступному виді — вправах з м’ячем, де “окупували” дві перші сходинки п’єдесталу пошани (Маргарита Мамун — 18.516 бала і Яна Кудрявцева — 18.350). Медальну компанію їм склала білоруська гімнастка Мелітіна Станюта, яка із результатом 18.166 бала посіла третє місце.

Як не прикро констатувати, але наші дівчата у цій вправі не змогли скласти переможницям гідної конкуренції і посіли лише п’яте (А. Максименко) та шосте (Г. Різатдінова) місця.

Неприємний казус, який ледь не зіпсував радості від перемоги Ганни Різатдінової, стався після нагородження спортсменки золотою медаллю, коли на її честь піднімали державний прапор України і мав зазвучати її гімн. Натомість із гучномовців полинули акорди гімну... Росії. Казус затягнувся на 5"7 секунд. Цього було достатньо, щоб у залі почувся свист обурення і невдоволення. Зате коли зазвучав наш гімн, дуже зворушливо було бачити Ганну Різатдінову на вершині п’єдесталу, із золотою медаллю, яка під його мелодію співла “Ще не вмерла України...”, ніби нагадуючи суперницям про силу і славу української художньої гімнастики і готовність її представниць до підкорення нових вершин.

Як пояснили організатори, збій стався випадково, оскільки у наступному нагородженні найвищу нагороду мали вручати російській спортсменці, " то і мав звучати гімн Росії. А його випадково увімкнули позачергово.

Сама ж чемпіонка так прокоментувала представникам ЗМІ цей казус:

" Я вже побачила, як піднімається прапор, і лише через кілька миттєвостей зрозуміла, що щось пішло не так, — зізналася Різатдінова. " Я обурена! Як таке могло статися на домашньому чемпіонаті світу?

Хоча, зрештою, й сама знайшла виправдання ситуації, що склалася:

" Люди не звикли до перемог України " можу пояснити цю ситуацію тільки так. Усе «золото» зазвичай вивозять росіянки, і їхній прапор піднімається куди частіше.

У четвер на чемпіонаті світу були розіграні ще два комплекти нагород — у вправах з булавами та стрічкою.

Відео дивіться тут

Схожі новини