Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На «Арену Львів» у вересні приїдуть Руні, Лемпард, Джерард!

Очікується небачений досі ажіотаж

Футбольні уболівальники Львівщини від майбутнього задоволення можуть потирати руки: головний стадіон Галичини у вересні примайтиме два відбіркові матчі до чемпіонату світу 2014 року. На смарагдовий газон «Арени Львів» 6 вересня вийде національна команда Сан-Марино, а через чотири дні, 10 вересня, (увага!) ми наживо побачимо грізну збірну Англії, у складі якої виступають зірки світової величини із мільйонними контрактами. Інформацію про приїзд у місто Лева суперників команди Михайла Фоменка кореспонденту «Високого Замку» підтвердив голова Федерації футболу області Ярослав Грисьо. За його словами, «добро» на львівські поєдинки «жовто-синіх» уже дала ФФУ. Тепер належить дочекатися згоди ФІФА, яка повинна надійти на початку червня.

Кілька МІСЯЦІВ тому із проханням про проведення відбіркових матчів нашої збірної у «безпрограшному» Львові до Федерації футболу України звернувся міський голова Андрій Садовий. У Києві позитивно сприйняли аргументи нашого мера і довірили Львову прийняти родоначальників футболу на чолі з уславленими Вейном Руні, Френком Лемпардом, Стівеном Джерардом, Ріо Фердинандом. Прогнозувалося, що «Арена Львів» прийме ще й наших сусідів-поляків, але «червоно-білими» доручать опікуватися комусь іншому, не виключено, харків’янам.

Футбольні фани уже розпитують: де можна буде придбати квитки на суперматч з англійцями. Поки що це питання не розглядають — треба дочекатися «відмашки» від Блаттера. Однак, швидше за все, продажем перепусток на цей поєдинок займатиметься адміністрація «Арени Львів» (так було перед торішніми товариським матчами з австрійцями і чехами). За даними «ВЗ», у реалізацію квитки надійдуть за 10 днів до цих ігор, 26 серпня і 1 вересня. Про ціну зараз говорити складно, але, думається, доведеться викласти не менше 100 грн.

Інше питання, яке цікавить уболівальників: де житимуть наші футбольні гості? Право визначатися з готелями мають самі команди. Якщо невибагливі санмаринські футболісти точно оберуть львівські покої, то «аристократи» з Туманного Альбіону над цим ще думатимуть. Як відомо, під час Євро-2012 англійці, які проводили групові матчі в Україні, вирішили за краще мешкати у Польщі…

Приїзд до Львова однієї з найкращих футбольних команд світу накладає на наше місто особливу відповідальність. «Для вас це щастя чи новий «менінгіт»?» — жартома запитали ми у керівника львівського футболу. Ярослав Грисьо відповів без роздумів:

— Це — приємний «менінгіт»…

Схожі новини