Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Юрій ДЯЧУК-СТАВИЦЬКИЙ: «Не можна програти «Говерлі» й раптом обіграти «Дніпро»...

«Карпати» вперше в українських чемпіонатах програли «Дніпру» з рахунком 2:4, “розмочивши” при цьому ворота дніпропетровців, які зберігались «сухими» у матчах із “Карпатами” впродовж 593 хвилин. Потішила вболівальників львівського клубу невдала гра «Говерли», яка на виїзді зазнала розгромної поразки від «Кривбасу» — 0:3. «Чорноморець», на який чекає фінальний кубковий матч з «Шахтарем”, в Одесі не зумів здолати аутсайдерів із запорізького «Металурга» — нічия 1:1.

«Карпати» згідно з рішенням Контрольно-дисциплінарного комітету ФФУ були змушені провести матч 28-го туру чемпіонату проти «Дніпра» за порожніх трибун, а також сплатити штраф у розмірі 150 тисяч гривень. Таке покарання клуб поніс за «прояви фашизму та неонацизму» з боку власних вболівальників, що мали місце у матчі 26-го туру проти «Зорі». За словами гендиректора ФК «Карпати» Ігоря Дедишина, «після отримання мотиваційної частини рішення КДК ФФУ ФК «Карпати» належним чином відреагує на санкцію. Будемо діяти виключно у правовому полі, відштовхуючись від конкретних, описаних КДК ФФУ фактів, які наразі йменуються цим дисциплінарним органом «проявами фашизму та неонацизму».

«Карпати» вийшли на поле, знаючи про втрати очок їхніми турнірними сусідами з «Волині» та «Говерли». Новий-старий керманич «зелено-білих» Юрій Дячук-Ставицький після поразки в минулому турі зробив певні перестановки у стартовому складі. Через травму Богатінов не потрапив навіть до заявки на матч, тож на останньому рубежі знову діяв Мисак. Повернувся в атакувальну лінію Зеньов, потіснивши Кополовця на лаву запасних, а замість Гаращенкова в захисті діяв Озарків. У «Дніпрі» повернувся в напад Калініч і в півзахист — Канкава.

У дебюті гри капітан «Дніпра» Кравченко небезпечно виконав штрафний, але ніхто з партнерів не дотягнувся до м’яча. Атаки гостей тривали, і підопічні Хуанде Рамоса впродовж кількох хвилин провели два голи у ворота Мисака. Спочатку Кравченко красиво пробив під поперечину воріт «Карпат». Згодом Селезньов скористався пасом Джуліано і з близької відстані подвоїв рахунок. Швидкі пропущені голи внесли певний дисбаланс в оборонні редути господарів поля, і в середині тайму вже Калініч, опинившись на ударній позиції, змінив рахунок на табло порожнього стадіону «Україна».

Під час перерви активно увійшов у гру Кополовець, дальній удар якого прийшовся поруч з рамкою воріт «Дніпра». Після вилазки Голодюка м’яч перетнув лінію воріт суперника — від захисника “Дніпра” Дугласа. А під завісу матчу відзначився захисник «Карпат» Мілошевіч, який скористався пасом Кополовця. Коли ж ішли заключні компенсовані хвилини, відзначився Кобахідзе — 4:2.

Героєм матчу у Кривому Розі став Антонов, який оформив свій 7-й дубль у Прем’єр-лізі. Спочатку Олексій головою замкнув флангову передачу Дедечка, а після перерви реалізував свою вилазку до штрафного Бабенка. Гольову крапку у матчі з «Говерлою» дальнім ударом поставив Бартулович. Для «Кривбасу» це була 200-а перемога у чемпіонатах.

В Одесі обидва голи провели гравці запорізького «Металурга». Спочатку захисник Сахневич зрізав м’яч у власні ворота після штрафного удару «Чорноморця», а згодом Штурко у падінні красиво і влучно пробив головою, перервавши безгольову суху серію “металургів”, яка тривала 851 (!) хвилину.

фото: Юрій Шабельник

Схожі новини