Передплата 2024 «Добрий господар»

«Барса» потрапила під баварський «бумер»...

Тепер тільки чудо може завадити мюнхенцям вийти у фінал Ліги чемпіонів

Мюнхенська “Баварія” зробила те, що досі в Лізі чемпіонів вдавалося лише “Мілану” і київському “Динамо”, — розгромила “Барселону” з рахунком 4:0. Найкращий футболіст світу Ліонель Мессі на полі був, але нічим своїй команді не допоміг. “Баварія”, немов німецький танк, переїхала й розчавила “Барселону”...

Перший небезпечний момент виник у воріт каталонців уже на другій (!) хвилині. Далі баварці не скидали обертів, “їдучи” як справжній BMW (штаб-квартира цього знаменитого автомобільного концерну розташована в Мюнхені) — швидко й потужно. “Барселона”, як і зазвичай, більше володіла м’ячем, але ніякої користі з цього не мала: “Баварія” застосувала жорсткий пресинг, фізично сильніші футболісти німецької команди просто задавили гостей... Особливу небезпеку становили баварські “стандарти”. Після одного з них Мюллер відкрив рахунок (25-та хв.). А до того суддя мав призначати пенальті у ворота “Барселони” — за гру рукою Піке.

Другий тайм став справжнім кошмаром для каталонців. Гомес забив після кутового, Роббен після індивідуального проходу правим флангом. Нарешті, на 82-й хвилині Мюллер замкнув передачу з флангу, яку зробив Алаба, — 4:0! Пов-на й беззастережна капітуляція великої “Барселони”... Чи вже “колись великої”? “Мілану” в 1/8 фіналу Ліги чемпіонів “Барса” на виїзді програла 0:2, але вдома виграла 4:0. Чи зможе через тиждень повторити цей подвиг? Гадаю, ні. По-перше, 0:4 це не 0:2. “Баварії” достатньо забити один гол, і “Барселоні” треба буде забивати вже шість... По-друге, “Баварія” нині надто сильна для того, аби дозволити “Барсі” себе розгромити. Навіть “Барсі” з Мессі, який, напевно, через тиждень зіграє сильніше.

“У нас фантастична команда, і хлопці дуже добре ладять між собою — як на полі, так і поза ним, — заявив після гри головний тренер “Баварії” Юпп Гайнкес. — Невдачі останніх років на завершальних стадіях турнірів тільки зміцнили нашу волю до перемоги. Я задоволений результатом, але він не введе мене в оману. Знаю, що в Іспанії на нас чекають 90 важких хвилин”. Натомість асистенту головного тренера “Барселони” Хорді Роурі радіти було нічому: «Ми повинні привітати «Баварію», вона зіграла на високому рівні. Ми надали опоненту надто багато вільного простору, та й у фізиці явно поступилися господарям. «Баварія» провела блискучий матч, а нам не вистачало свіжості, щоб боротися з нею нарівні».

Томас Мюллер та Ар’єн Роббен: “Ми це зробили!”.

Схожі новини