Передплата 2024 «Добра кухня»

«Бронзовий» успіх, «бронзове» розчарування

На п’єдесталі чемпіонату Європи з боротьби – львів’янки Юлія Благиня і Тетяна Лавренчук

На чемпіонаті Європи з боротьби, що триває у Тбілісі, українська скарбничка поповнилася ще двома нагородами. Бронзові медалі завоювали вихованки львівської школи — Юлія Благиня і Тетяна Лавренчук.

Угорку Кіті Короши та туркеню Бурку Кебіч українка Благиня спочатку вразила феєричними кидками, а потім, для більшого ефекту, притиснула лопатками до килима. Можливо, ці легкі перемоги і зіграли з Юлею злий жарт. Суперниця у півфіналі, досвідчена та в’язка румунка Естера Добре, вже у першому періоді показала, що жодного бала без бою не віддасть. 0:3 на користь румунської візаві холодним душем вилилися на голову Благині. У другому періоді львів’янка діяла обережніше і записала до свого активу міні-перемогу — 2:1. У вирішальній двохвилинці ризикувати не поспішав ніхто. У підсумку долю сутички вирішив лише один бал (0:1). Добре одержала путівку до фіналу, а Благиня готувалася боротися за третю в своїй кар’єрі «бронзу». Та боротьби як такої у малому фіналі не вийшло: фінка Тіка Ілінен навіть не встигла зрозуміти, як і коли її поклали на туше.

Зовсім іншої вартості — «бронза» цієї першості Європи для 20-річної дебютантки дорослого чемпіонату Тетяни Лавренчук (до 59 кг). Підопічна Олега Сазонова розібралася з австрійкою Мартіною Ріглер (1:0, 5:1). І не стушувалася перед колишньою співвітчизницею Іриною Нетребою, яка нині захищає кольори Азербайджану. Віддавши екс-львів’янці перший період (0:1), Лавренчук скористалася помилками опонентки у другій двохвилинці (3:1). І нарешті поставила переможну крапку в третій — 1:0! У півфіналі українка не встояла перед білорускою Анастасією Гучок. Майбутній чемпіонці Європи Лавренчук програла 1:4, 0:3. А у “бронзовому” фіналі львів’янка здолала Габріелу Шлейс з Угорщини — 1:0, 2:0.

На жаль, не склався цей чемпіонат у Марії Лівач (до 48 кг). Перемігши француженку Мелані Лесафр (3:0, 1:0), львів’янка не встояла проти азербайджанки Патімат Багомедової (0:4, туше). У наступній сутичці Багомедова — Стадник Марія з усіх сил вболівала за свою кривдницю. Якби азербайджанка перемогла екс-хмельниччанку Яну Стадник, Лівач поборолася би за «бронзу». Та цього не сталося: 3:0, 1:0 — на користь нової підданої королеви Великої Британії. Не пройшов далеко турнірною сіткою ще один вихованець львівської школи боротьби — Андрій Квятковський. Останньою для нього стала вже перша сутичка проти росіянина Іллі Бекбулатова — 1:0, 0:4, 1:4.

Схожі новини