Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

І Америка позаду, і Росія!

На етапі Кубка світу в турецькій Антальї українські шаблістки стали чемпіонками командного турніру

На етапі Кубка світу з фехтування на шаблях в Антальї після феєричної перемоги Ольги Харлан в особистій першості українська збірна не стишила обертів. Разом з давніми подругами по зброї Ольгою Жовнір та Галиною Пундик, а також новою зірочкою Оленою Вороніною, яка ще продовжує виступати в юніорських турнірах, Харлан піднялася на вершину п’єдесталу пошани і в командному турнірі. “Золото” турецької проби стало для української команди третьою нагородою найвищої якості у новому сезоні.

У півфіналі українкам дісталася американська dream-team. Лідер потужної збірної Меріел Загуніс, яка під зірчасто-смугастим прапором завоювала не одну перемогу, в Антальї була в найкращих своїх кондиціях. В особистому турнірі американка перемогла олімпійську чемпіонку Лондона кореянку Чжи Йон Кім, і лише одним ударом поступилася у фіналі нашій Ользі Харлан. Реабілітуватися за цю поразку Меріел прагнула тут і негайно — у командній дуелі. Українсько-американські переговори клинками складно назвати спокійними. Однак найвищого піку напруження, коли долю перемоги вирішує лише один удар, вони не досягнули. Харлан і Ко перемогли з комфортною перевагою — 45:40.

Фінал традиційно виявився україно-російським. Минулого сезону нашим дів­чатам вкрай рідко вдавалося залишити останнє слово за собою. Сама присутність у складі російської команди Софії Великої обеззброювала українок ще до початку боротьби... Після невеличкої післяолімпійської перерви Велика знову повернулася на доріжку. Однак з неприємністю для себе відзначила, що тепер її уже ніхто не боїться. Принаймні команда, що виступає під синьо-жовтим прапором. У рівному протистоянні українки не побоялися відповідальності завдати вирішального удару — 45:43.