Передплата 2024 «Добра кухня»

Перемоги над болгарами не зберегли

  • 04.02.2013, 11:40
  • 1 207

Гравці «Літекса» (Ловеч), який у болгарському чемпіонаті йде третім у турнірній таблиці, вийшли на поле, пам’ятаючи, як два роки тому під час турецьких зборів на останній хвилині втратили перемогу над львівським клубом. З того часу змінилися головні тренери обох клубів. І цього разу «зелено-білі», яких тренує болгарин Ніколай Костов, прагнули здобути першу у цьому році перемогу.

У складі «Карпат» не були задіяні Даушвілі (через ушкодження), а також Голодюк і Богатінов, які спостерігали за грою з трибун. Львів’яни активніше розпочали гру, на початку якої після передачі захисника Біловського почав «пристрілюватися» по воротах «Літекса» Гладкий. Забракло влучності і захиснику Пластуну, а Лукас на вигідній позиції затримався з ударом, і воротар «помаранчевих» Піргов ліквідував загрозу. Могли відзначитися і болгари, однак удар Ванжера на лінії порожніх воріт зумів ліквідувати Пластун.

Після перерви у складах обох суперників відбулося багато замін, зокрема у складі «Карпат» відзначимо повернення на поле після тривалої перерви естонця Зеньова. Болгари активніше розпочали другий тайм, проте надійно діяв у воротах Мисак. В одному з епізодів врятував «Карпати» захисник Балажіц — після удару Цвєтанова. «Зелено-білі» поступово вирівняли гру, і після навісної передачі одного з потенційних новачків «Карпат» влучно пробив головою у «дев’ятку» Олександр Гладкий. Костов робить ще вісім замін, даючи можливість пограти кожному. За п’ять хвилин до кінця матчу болгари зуміли вирівняти становище: після пасу Костадінова відзначився нападник Ісмаїл Іса, який пробив повз воротаря Лазарського.

У заключному на цьому етапі підготовки спарингу «Карпати» у середу, 6 лютого, зіграють проти одного з лідерів словацького чемпіонату — клубу «Сеніца». В цій грі не будуть задіяні легіонери «Карпат» — македонець Богатінов, грузини Кенія і Даушвілі, які отримали виклики до своїх національних збірних.

Тим часом на турецьких зборах перебувають й інші карпатські команди, які провели свої перші спаринги. Молодіжні «Карпати» (U-21), які очолює Ігор Йовічевіч, перемогли однолітків з казахського клубу «Байтерек» (Астана) — 1:0. Юніорські «Карпати» (U-19), яких тренує Радослав Боянов, поступилися молодіжному складу азербайджанського ФК «Габала» — 2:3.

Схожі новини