Передплата 2024 «Добра кухня»

Популярна статистика – за Мхітаряна

Не загубився у голосуванні й Коноплянка

У фінальний етап голосування за найпопулярнішого футболіста планети, яке проводить Міжнародна федерація футбольної історії і статистики (IFFHS), вийшли двоє гравців чемпіонату української Прем’єр-ліги — Євген Коноплянка і Генріх Мхітарян.

Півзахисник дніпропетровсь-кого «Дніпра» і збірної України Коноплянка набрав 4999 голосів — це сьомий результат у Європі. А лідирує у Старому Світі півзахисник «Шахтаря» Генріх Мхітарян. За нього проголосували 53884 особи.

На другому етапі відсіялися форвард київського «Динамо» Андрій Ярмоленко і воротар московського «Спартака» Андрій Дикань. У фінальний етап голосування вийшли 32 футболісти: 8 із Південної Америки, 5 із Центральної та Північної Америки, 5 із Африки, 5 із Азії, один із Океанії і 8 — із Європи.

Серед південноамериканських футболістів лідирує не аргентинець із “Барселони” Ліонель Мессі, як можна було сподіватися, а колумбієць Радамель Фалькао з мадридського «Атлетико». Чим “взяв” любителів футболу Мхітарян? Вочевидь, популярність Генріха можна пояснити не лише його блискучими цього року бомбардирськими досягненнями, а й активністю представників світової вірменської діаспори.

Найпопулярніший футболіст 2012 року

(Європа, результати другого етапу голосування)

Генріх Мхітарян (Вірменія, «Шахтар») 53884 голоси

Едін Джеко (Боснія, «Манчестер Сіті») 32727

Лорік Цана (Албанія, «Лаціо») 15961

Франческо Тотті (Італія, «Рома») 14269

Криштіану Роналду (Португалія, «Реал») 10048

Браніслав Івановіч (Сербія, «Челсі») 5186

Євген Коноплянка (Україна, «Дніпро») 4999

Мирослав Кльозе (Німеччина, «Лаціо») 4179

Схожі новини