Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«У Поклюці знову будемо на п’єдесталі»

Українські біатлоністки, що взяли у Хохфільцені «срібло» в естафеті, мріють про нові медалі

Біатлонний сезон розпочався для жіночої збірної України напрочуд вдало. Уже на другому етапі Кубка світу, в австрійському Хохфільцені, наші дівчата піднялися в естафеті на п’єдестал пошани! Українки у гонці 4х6 км поступилися тільки норвежкам. “Бронзові” медалі у росіянок.

У нашій ЗБІРНІЙ естафету почали сестри Валя й Віта Семеренко. Стріляли вони не дуже впевнено, припустившись на вогневому рубежі загалом чотирьох промахів. На щастя, Юлія Джима й Олена Підгрушна виправили ситуацію. Вони й стріляли на третьому й четвертому етапах без промахів, і високу швидкість продемонстрували. Як наслідок, росіянкам українки “привезли” на фініші п’ятнадцять секунд. Четвертими в естафеті в Хохфільцені були німкені, п’ятими — француженки.

«Проблем у нас у команді зараз немає, ідемо за наміченим на сезон планом, — заявила Віта Семеренко. — На першому етапі Кубка світу ми входили в ритм, і зараз функціональна форма у нас уже покращилася. Сподіваюся, у словенській Поклюці ми також піднімемося на п’єдестал”.