Передплата 2024 «Добра кухня»

«Золота бутса» Ліонеля Мессі

У сезоні 2011/2012 він забив у першості Іспанії аж 50 голів!

Аргентинський форвард іспанської “Барселони” Ліонель Мессі кілька разів визнавався найкращим футболістом світу. І ось після “Золотого м’яча” футбольного героя вдруге знайшла інша нагорода — “Золота бутса”. Цей приз найкращому бомбардирові європейських чемпіонатів сезону-2011/12 Мессі вручили в понеділок у Барселоні.

Д осягнення арген­тин­ського­ “малюка” справді унікальне — 50 голів за сезон! Вручив “Золоту бутсу” 25-річному нападнику “Барси” легендарний футболіст Луїс Суарес — володар «Золотого м’яча» 1960 року, чемпіон Європи 1964 року в складі збірної Іспанії.

Півсотні голів Мессі примудрився наколотити в одному з найсильніших чемпіонатів Європи — іспанському. Можна собі тільки уявити, скільки забив би Мессі за сезон, граючи в українській, скажімо, першості... Хоча, це ще не факт, що дуже багато. У “Барсі” на нього часто грають блискучі партнери, Мессі отримує в каталонському гранді паси від справжніх футбольних геніїв — Чаві, Іньєсти. Натомість за збірну Аргентини, наприклад, Ліонель до останнього часу забивав зовсім не часто. Щоправда, нещодавно Мессі “прорвало” і в матчі за національну команду. Тож на Мундіалі-2014 у Бразилії аргентинський “малюк” поведе свою збірну до найголовнішого золотого трофею — Кубка світу.

А тим часом...

Лаври Ліонеля Мессі не дають спокійно спати його найголовнішому в Європі конкуренту — нападнику мадридського “Реала” Криштіану Роналду. У матчі 9-го туру чемпіонату Іспанії проти “Мальорки”, який “Реал” виграв із рахунком 5:0, португалець відзначився двічі. І таким чином встановив новий особистий рекорд: Роналду забив уже у восьмому поєдинку поспіль!

Поза тим, Роналду в грі з “Мальоркою” забив за “вершкових” свій уже 124-й гол у першості Іспанії.

Схожі новини