Передплата 2024 «Добра кухня»

Через технічну поразку конкурента «Рух» вирвався вперед

На команду «Карпати» (Кам’янка-Бузька) накладено футбольні санкції.

Поставлено крапку у найгучнішому футбольному скандалі Львівщини — побитті арбітра під час «сімейної гри» за участю команд «Рух» (Винники) — «Карпати» (Кам’янка-Бузька). Той матч

21 жовтня за рахунку 1:1 так і не закінчився — бо замість спортивних аргументів у хід пішли… кулаки. Після «спілкування» з представником команди «Карпати» Романом Михайлівим арбітр Роман Брандибура опинився у лікарні зі струсом мозку і переломом носом (див. «ВЗ» за 24 і 26 жовтня). За наслідками цієї зустрічі Контрольно-дисциплінарний комітет Федерації футболу Львівщини виніс жорсткі рішення.

Після півторагодинної дискусії, розглянувши рапорти делегата матчу, арбітра, його асистентів, четвертого арбітра, а також письмові матеріали представників обох команд, КДК постановив зарахувати «Карпатам» із Кам’янки-Бузької поразку з рахунком 0:3. Отож перед учорашнім туром ця команда, яка була лідером, поступалася «Руху» двома очками. «Карпати» також зобов’язано внести на рахунок Федерації обов’язковий грошовий внесок у розмірі 2 тис. грн. Якщо до 1 листопада цей штраф не заплатять, з «Карпат» знімуть ще 5 очок.

Застосовано і персональні санкції. «За неодноразові агресивні дії та побиття арбітра матчу» КДК відсторонив Романа Михайліва на два роки (плюс рік умовно) від будь-якої футбольної діяльності в обласних змаганнях. Зокрема, він не матиме права під час матчу перебувати на лаві запасних, у технічній площі та ігровій зоні футбольного поля, а також до, під час перерви і після закінчення матчу заходити у кімнату арбітрів. У разі, якщо Р. Михайлів порушить ці умови, ФК «Карпати» (Кам’янка-Бузька) не допустять або знімуть з обласних змагань. Якщо хто-небудь із представників цієї команди або її вболівальників надалі втручатиметься у дії арбітрів чи вчинить інші порушення регламенту, буде розглянуто питання про припинення участі цієї команди в обласних змаганнях.

«Кулачний» інцидент у Винниках зробив неможливим проведення матчу за Суперкубок області. Зважаючи на конфліктну ситуацію між потенційними суперниками (йдеться про згадувані «Рух» і «Карпати»), КДК постановив скасувати проведення цьогорічного Суперкубка. Щоб суперники, як мовиться, охололи…

Коментар для «ВЗ»

Ярослав ГРИСЬО, голова Федерації футболу Львівщини

Контрольно-дисциплінарний комітет ґрунтовно підійшов до цієї непересічної ситуації і, як на мене, виніс об’єктивне рішення.

Схожі новини