Передплата 2024 «Добра кухня»

Аллегрі й розпечена сковорідка

Розчарований провальним стартом, Сильвіо Берлусконі наказав наставнику «Мілана»виграти шість наступних матчів. Інакше…

Чемпіонат Англії

4 тур

Любить — не любить

Як це британські букмекери напередодні протистояння «Куїнз Парк Рейнджерс» та «Челсі» не здогадалися приймати ставки на те, чи потисне захисник «обручів» Антон Фердінанд руку капітану лондонців Джону Террі? Шанси точно були 50 на 50, оскільки темношкірий захисник неабияк образився за нібито расистські висловлювання Террі на свою адресу під час останнього побачення клубів, однак судовий позов завершився на користь екс-капітана збірної Англії. 27-річний футболіст долоню Джона таки проігнорував, до того ж не став вітатися й з Ешлі Коулом, який фігурував у скандальній справі як свідок і запевняв присяжних, що «нічого крамольного з вуст одноклубника у той момент не чув». Наелектризована атмосфера на арені «Лофтус Роуд» аж ніяк не сприяла комбінаційній грі суперників, тож глядачі «маленьких див» так і не побачили.

Результати матчів: «Норвіч» — «Вест Хем» — 0:0, «Астон Віл­ла» — «Суонсі» — 2:0, «Фулхем» — «Вест Бромвіч» — 3:0, «Арсенал» — «Саутгемптон» — 6:1, «Манчестер» — «Віган» — 4:0 (Скоулз, 51, Ернандес, 63, Бюттнер, 66, Пауелл, 83), «Сток Сіті» — «Манчестер Сіті» — 1:1 (Крауч, 15 — Хаві Гарсія, 36), «КПР» — «Челсі» — 0:0, «Сандерленд» — «Ліверпуль» — 1:1. Зустріч «Редінг» — «Тоттенхем» завершилася після підписання номера до друку, а «Евертон» прийматиме «Ньюкасл» сьогодні.

«Челсі» 4 3 1 0 8-2 10

«Манчестер» 4 3 0 1 10-5 9

«Арсенал» 4 2 2 0 8-1 8

Бомбардири: Мічу («Суонсі»), Ван Персі («Арсенал») — по 4 голи.

Чемпіонат Італії

3 тур

«Золото» зі «шлаку» не виліпиш

Чорна смуга, до якої потрапив «Мілан», не те щоб затягнулася — вона тепер для «россо-нері» наче сестра рідна. Два поспіль програні домашні матчі у рідних стінах та «нуль» у графі «забиті м’ячі» — так невдало команда з півночі Італії стартувала тільки у сезоні…1930/1931 рр. Власнику клубу Сильвіо Берлусконі вже увірвався терпець. Медіамагнат поставив перед тренером Массіміліано Аллегрі простий ультиматум: або шість поспіль перемог, або «давай, до побачення». Цікаво, хто захоче сідати на оте розпечене крісло? Розпродавши лідерів і закривши позиційні «діри» кадровим «шлаком», «Мілан» наче й контролював хід гри у двобої з «Аталантою», проте на завершальній стадії атаки завжди чогось не вистачало. То сантиметра, то секунди… Натомість гостям з Бергамо на 64-й хвилині вдалося все: Герман Деніс покрутився з м’ячем у районі одинадцятиметрової позначки, опісля відкинув його під удар Чигаріні, а Лука першим же дотиком поклав сферу точно у кут воріт. Антоніо Ночеріно та Найджел де Йонг спостерігали за дитячою комбінацією з відкритими ротами, нагадуючи воскові експонати з колекції музею мадам Тюссо. 18-разовий володар Скудетто «наполегливо» звикає до статусу середняка Серії «А».

Результати матчів: «Палермо» — «Кальярі» — 1:1, «Мілан» — «Аталанта» — 0:1 (Чигаріні, 64), «К’єво» — «Лаціо» — 1:3. Решта поєдинків туру, серед яких «Торіно» — «Інтер» та «Дженоа» — «Ювентус», закінчилися вчора пізно ввечері.

«Лаціо» 3 2 0 0 4-0 6

«Ювентус» 2 2 0 0 6-1 6

«Наполі» 2 2 0 0 5-1 6

Бомбардири: Йоветич («Фіо­рентина»), Клозе («Лаціо»), Пацціні («Мілан») — по 3 голи.

Чемпіонат Німеччини

3 тур

Ще один супер-Маріо

Як же вгадала «Баварія» із купівлею у «Вольфсбурга» дебелого нападника Маріо Манджукіча. За відсутності тезки Гомеса, 26-річний хорват відзначився у третьому матчі поспіль і завойовує симпатії мюнхенських уболівальників із революційною швидкістю. З «Майнцем» «червоні» справилися навіть без своїх «крил» (флангові хавбеки Роббен та Рібері відчули біль у ногах і вирішили не ризикувати здоров’ям), тож гол у виконанні Адама Салая був не більше, ніж знаком гостинності. Анатолій Тимо­щук спостерігав за «возінням» суперника з лави для запасних.

Результати матчів: «Аугс­бург» — «Вольфсбург» — 0:0, «Баварія» — «Майнц» — 3:1 (Манд­жукич, 2, Швайнштайгер, 13, Кроос, 90 — Салай, 59), «Боруссія» М — «Нюрнберг» — 2:3, «Боруссія» Д — «Байєр» — 3:0 (Хуммельс, 29, Блащиковськи, 39, Левандовськи, 78), «Штутгарт» — «Фортуна» — 0:0, «Ганновер» — «Вердер» — 3:2, «Фюрт» — «Шальке» — 0:2. Зустрічі «Фрайбург» — «Хоффенхайм» та «Айнтрахт» — «Гамбург» завершилися після підписання номера до друку.

«Баварія» 3 3 0 0 12-2 9

«Ганновер» 3 2 1 0 9-4 7

«Шальке» 3 2 1 0 7-3 7

Бомбардири: Манджукіч, Мюллер (обидва — «Баварія») — по 4 голи.

Чемпіонат Іспанії

4 тур

Не «Реал», а завал…

Календар ігор Примери цьогоріч складено таким чином, що два головні клуби країни грають «з рештою світу» по черзі. Наразі розклад тільки принижує спортивні честь та гідність мадридського «Реала», бо ті суперники, яких «Барселона» перемагає упівсили («Хетафе», «Валенсія»), чинного чемпіона країни б’ють прямо під дих. Чергове осоромлення чекало підопічних Жозе Моуріньо на стадіоні «Рамон Санчес Пісхуан». Місцева «Севілья» повела перед уже на другій хвилині протистояння (етнічний поляк Пьотр Троховськи розстріляв сітку за спиною Ікера Касільяса після передачі з кутового), а півторагодинні спроби Роналду та компанії відігратися нагадували вовтузіння мухи на віконній шибі. Руху багато, а результату — нуль. Кинулась також у вічі неабияка самовіддача усіх без винятку представників андалусійського клубу. Господарі пресингували суперника навіть на його половині поля і таки помстилися за два дивні погроми з однаковим рахунком 2:6 у 2011-му. Як кажуть, накипіло…

Результати матчів: «Малага» — «Леванте» — 3:1, «Валенсія» — «Сельта» — 2:1, «Хетафе» — «Барселона» — 1:4 (Маскерано, 80, у власні ворота — Адріано, 32, Мессі, 74, з пенальті, 78, Вілья, 90), «Севілья» — «Реал» — 1:0 (Троховськи, 2), «Еспаньол» — «Атлетік» — 3:3. Решта поєдинків туру, серед яких «Атлетико» — «Райо Вальєкано» та «Реал Сосьєдад» — «Сарагоса», закінчилися вчора пізно ввечері, а «Вальядолід» прийме «Бетис» сьогодні.

«Барселона» 4 4 0 0 12-3 12

«Малага» 4 3 1 0 6-2 10

«Севілья» 4 2 2 0 4-2 8

Бомбардир: Мессі («Барселона») — 6 голів.

Чемпіонат Росії

8 тур

Сором, помножений на п’ятдесят

Задача зі спортивної математики. У другому таймі цент­рального протистояння туру «Зеніт» «поважчав» аж на сто мільйонів євро — це італійський спеціаліст Лучано Спалетті кинув у бій бразильського «короля» Халка та «надію Бельгії» Акселя Вітселя. А от новобранець «Терека» Айтлон Жозе Алмейда обійшовся грозненському клубу у… п’ятдесят разів дешевше. Гра завершилася перемогою гостей з рахунком 0:2, причому героєм останніх хвилин став саме Айльтон. Запитання: які футбольні менеджери мають більше здорового глузду — ті, що з аристократичної Північної пальміри чи чеченські? Кавалерійський рейд екс-форварда кіпрського «АПОЕЛа» у тил противника на 85-й хвилині враз перетворив «Зеніт» на замурзану дорогу іграшку. Швидкісний спурт на фланзі програв Ігор Денисов, вже у воротарському майданчику на гросмейстерську паузу «купився» Ніколас Ломбертс, на коліна став В’ячеслав Малафєєв, а Бруну Алвеш втікав від нападника, як від каструлі з окропом. Гол видався на славу, «біло-голубі» отримали жорсткого запотиличника перед стартом у Лізі чемпіонів, а на «Терек» тепер рівняється увесь російський пелотон.

Результати матчів: «Зеніт» — «Терек» — 0:2 (Айлтон, 86, Лебеденко, 90), «Локомотив» — «Рубін» — 1:0 (Тарасов, 52), «Кубань» — «Спартак» — 2:2, ЦСКА — «Аланія» — 2:0 (Хонда, 51, 85). Решта зустрічей туру, серед яких «Анжі» — «Краснодар» та «Ростов» — «Динамо», завершилися після підписання номера до друку.

«Терек» 8 6 1 1 12-9 19

ЦСКА 8 6 0 2 13-6 18

«Зеніт» 8 5 1 2 17-6 16

Бомбардири: Мовсісян («Краснодар»), Неко («Аланія»), Кержаков («Зеніт»), Натхто («Рубін») — по 4 голи.

Схожі новини