Передплата 2025 «Добре здоров’я»

Вихованців Великолюбінського навчально-реабілітаційного центру переселили в інші заклади освіти Львівщини

  • 21.10.2024, 12:35
  • 174

30 вихованців Великолюбінського навчально-реабілітаційного центру переселили в інші заклади освіти Львівської області

Фото із відкритих джерел
Фото із відкритих джерел

Про це повідомив директор департаменту освіти та науки Львівської ОВА Олег Паска.

Ще 25 дітей наразі перебувають у Великолюбінському НРЦ.

Чотирьох дітей із навчально-реабілітаційного центру забрали батьки, а п’ятеро перебувають у притулку. Ще вісім дітей, позбавлених батьківського піклування та 13 дітей-ВПО переселили до інших закладів освіти.

«Один із висновків комісії — рекомендувати перемістити дітей в інші спеціальні заклади освіти через те, що діти зазнають певного психологічного стресу у зв’язку з перевірками й моніторингами, які відбуваються дуже часто», — зазначив Олег Паска.

Як відомо, наприкінці вересня вихованки навчально-реабілітаційного центру на Львівщині заявили, що директор закладу скоював над ними сексуальне насилля, публічно принижував та погрожував фізичним насильством.

У центрі навчаються діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти, які перебувають у складних життєвих обставинах, та діти з особливими освітніми потребами. Також і ті, яких від початку повномасштабного вторгнення евакуювали із інших областей.

Правоохоронці розпочали кримінальне провадження за частиною 3 статті 153 (Сексуальне насильство щодо неповнолітньої особи).

7 жовтня у ЗМІ оприлюднили відео насильства над дитиною у Великолюбінському навчально-реабілітаційному центрі, яке надало анонімне джерело. Двох виховательок, які є на відеозаписі, відсторонили від роботи.

Дітей, які надали свідчення, відселили в інші центри. Заклад продовжує працювати. Там працюють дві комісії.