Передплата 2025 «Добра кухня»

Участь корейських військових у війні проти України не змінить ситуації на фронті, — розвідка Естонії

  • 18.10.2024, 18:45
  • 124

В естонській розвідці вважають, що відправка військ КНДР для участі у війні на боці росії не змінить ситуації на фронті

Фото ілюстративне kcna.kp
Фото ілюстративне kcna.kp

Про це заявив глава розвідцентру Сил оборони Естонії полковник Антс Ківісельг.

На його думку, скерування військових КНДР до рф свідчить про проблеми російської армії із підтримкою інтенсивності військової активності.

«У публічних повідомленнях йдеться про те, що чисельність північнокорейських підрозділів може сягати 10 000 солдатів, і наразі вони перебувають у східному військовому окрузі рф. Є також повідомлення про створення підрозділу із 3000 осіб на базі десантно-штурмової бригади, укомплектованої північнокорейцями, яка, ймовірно, діятиме у курській або брянській областях», — пояснив він.

«Водночас можлива відправка із Північної Кореї на український фронт таких сил — 3000 осіб або 10 000 осіб — не спричинить якихось суттєвих змін на полі бою. Однак, якщо це триватиме протягом довшого періоду часу, то це може зіграти суттєву роль у майбутніх боях», — додав Ківісельг.

Він пояснив, що надання військової допомоги рф надає керівництву Північної Кореї та Ірану можливості використовувати її у своїх інтересах.

«Це надає Ірану і Північній Кореї можливість вимагати від росії ексклюзивних гарантій безпеки або технологічної інформації, яка була недоступною досі, і яку ці країни зможуть використати у майбутньому, — заявив глава розвідки Сил оборони Естонії, — Також військовослужбовці, які беруть участь у боях на території України або росії, отримають військовий досвід, який зможуть використати проти своїх сусідів у своєму регіоні», — підсумував він.

Як відомо, 17 жовтня президент України Володимир Зеленський заявив, що рф готує десять тисяч північнокорейських військових для війни в Україні, зокрема — піхоту.


Джерело: ERR