Передплата 2025 «Добрий господар»

КНДР могла відправити у росію цивільний персонал, а не солдатів, — Міноборони Південної Кореї

  • 18.10.2024, 15:05
  • 133

Північна Корея, ймовірно, надала рф цивільний персонал, а не скерувала свої війська для війни проти України

Фото ілюстративне Yonhap
Фото ілюстративне Yonhap

Про це заявив заступник міністра оборони Кім Сон Хо, який брав участь у зустрічі міністрів оборони НАТО.

«Ми говоримо, що це важливо, оскільки цілком можливо, що Північна Корея надала персонал, а не військові сили», — пояснив він.

Заступник міністра додав, що визначити, чи йдеться про персонал, чи військових, можна буде після збору, аналізу та оцінки додаткової інформації.

За його даними, якщо розгортання військ Північної Кореї підтвердять, це свідчитиме про значний розвиток її відносин з рф і продемонструє «відчайдушні спроби» режиму КНДР отримати гарантії безпеки від росії.

«Якщо вони справді відправили свої війська, це означає, що Північ відчуває нагальну потребу зробити це, щоб зберегти свій режим та отримати захист від рф», — наголосив Кім.

Також він додав, що торгівля зброєю з росією — це також «акт, породжений відчаєм».

Як стало відомо, на початку жовтня міністр оборони Південної Кореї Кім Йонг Хен заявив, що КНДР могла скерувати своїх військових у тимчасово окуповані території України на підтримку армії рф.

Згодом у мережі повідомили, що на базі 11-ї окремої десантно-штурмової бригади окупаційної армії рф росіяни формують так званий «особливий бурятський батальйон». Він буде укомплектований громадянами Північної Кореї.

Президент України Володимир Зеленський також заявив, що рф готує десять тисяч північнокорейських військових для війни в Україні, зокрема — піхоту.