Передплата 2025 «Неймовірні історії життя»

Південна Корея підтвердила, що КНДР скерувала у росію 12 тисяч своїх солдатів

  • 18.10.2024, 13:30
  • 208

Південна Корея заявила, що Північна Корея відправила війська до рф, що становить серйозну загрозу безпеці міжнародної спільноти, на яку буде відповість усіма доступними засобами

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин та солдати КНДР. Фото ілюстративне із сайту АР
Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин та солдати КНДР. Фото ілюстративне із сайту АР

Про це йдеться у заяві офісу президента Південної Кореї.

Як повідомили джерела, розвідувальне агентство Південної Кореї заявило, що Північна Корея бере участь у війні в Україні і вирішила відправити туди 12 000 військовослужбовців, зокрема — підрозділ спеціального призначення.

Президент Південної Кореї Юн Сок Йоль організував позапланову нараду з питань безпеки із основними посадовими особами розвідки, армії та національної безпеки, щоб обговорити участь північнокорейських військ у війні рф проти України. Учасники наради вважають, що теперішня ситуація, коли тісніші зв’язки між рф і Північною Кореєю вийшли за межі переміщення військових постачань і фактичної відправки військ, є серйозною загрозою безпеці не тільки для Південної Кореї, але і для міжнародного співтовариства.

Південнокорейські офіційні особи раніше заявляли, що, ймовірно, деякі північнокорейські військовослужбовці перебувають у росії і беруть участь у її війні з Україною, але не надавали чіткої відповіді на запитання про характер і масштаби такого розгортання.

Також очільник ГУР МОУ Кирило Буданов підтвердив, що приблизно 11 тисяч солдатів з КНДР готуються воювати в Україні