Передплата 2025 «Добре здоров’я»

«Укренерго» проводить перевірку щодо одного з працівників

  • 16.10.2024, 18:15
  • 133

«Укренерго» ще з 14 жовтня відсторонило від виконання посадових обов’язків співробітника, якого правоохоронці підозрюють у виправдовуванні воєнних злочинів росіян та передачі приятелям наслідків атак на енергообʼєкти

Фото: СБУ
Фото: СБУ

В «Укренерго» зауважили, що забезпечують «максимальну» співпрацю зі слідством. Також компанія створила внутрішню комісію, яка здійснює службову перевірку.

«Будь-які прояви виправдовування російської агресії для колективу „Укренерго“ є неприйнятними», — наголосили там.

Компанія зауважила, що від атак окупантів на робочих місцях загинули 9 їхніх співробітників, а ще 11 — полягли на фронті, зі зброєю в руках.

Служба безпеки затримала одного з керівників департаменту безпеки «Укренерго», який відповідав за охорону стратегічно важливих об'єктів Об'єднаної енергосистеми України. Джерело hromadske повідомило, що йдеться про Олега Грибенка.

За даними слідства, посадовець намагався виправдовувати воєнні злочини росіян, вихваляв кремлівський режим, а також у телефонних розмовах із приятелями «зливав» інформацію про наслідки ударів по українських енергооб'єктах.

Правоохоронці опублікували кілька уривків з його розмов, де чутно, як посадовець каже: «С*ка, як же я ненавиджу цих уй*бків х*хлів, всіма фібрами душі ненавиджу. […] Ще трохи, і я їх буду х*ярити всіх — від собачок до цих п*дарасів. Не євреїв треба було Гітлеру винищувати».

Йому оголосили підозру за ч. 3 ст. 436−2 Кримінального кодексу України — виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників, вчинені службовою особою. Посадовцю загрожує до 8 років позбавлення волі.