Передплата 2025 ВЗ

Сестра Кім Чен Ина погрожує Південній Кореї: артилерія уже готова

  • 14.10.2024, 20:15
  • 441

Сестра Кім Чен Ина погрожує Південній Кореї «жахливою катастрофою», а КНДР тим часом перевела у бойову готовність артилерію на кордоні

Кім Йо Чжо. Фото Yonhap
Кім Йо Чжо. Фото Yonhap

Кім Йо Чжон, сестра лідера Північної Кореї Кім Чен Ина, заявила, що Південну Корею чекає «жахлива катастрофа», якщо південнокорейські безпілотники знову будуть літати над Пхеньяном. Тому КНДР перевела у бойову готовність артилерію на кордоні з Південною Кореєю.

11 жовтня Міністерство закордонних справ Північної Кореї заявило, що 3, 9 та 10 жовтня виявило у небі над Пхеньяном південнокорейські безпілотники, які розкидали агітлистівки. МЗС пригрозило відповісти, якщо такі польоти повторяться.

Міністр оборони Південної Кореї Кім Йон Хен спочатку заперечував, що військові відправили будь-які безпілотники через кордон, але пізніше Обʼєднаний комітет начальників штабів заявив, що не може підтвердити, чи правдиві заяви КНДР.

Кім Йо Чжон висловила невдоволення позицією південнокорейських військових, що вони «не можуть підтвердити» претензії Північної Кореї щодо безпілотників, заявивши, що така відповідь визнає, що вони відповідальні.

Вона попередила, що Південна Корея повинна бути готова заплатити ціну за свої «неодноразові провокації», а «час атаки» для знищення Південної Кореї може настати будь-якої миті.

«Цей час встановлюємо не ми. Той момент, коли безпілотник Південної Кореї знову буде виявлений в небі над нашою столицею, неодмінно призведе до жахливої катастрофи», — наголосила вона.

У відповідь на її слова Міноборони Південної Кореї заявило, що КНДР побачить «кінець свого режиму», якщо завдасть будь-якої шкоди її народу.

Після цієї перепалки Північна Корея повідомила, що наказала своєму артилерійському корпусу біля кордону з Південною Кореєю повністю підготуватися до зіткнення.

Відомо, що ще 9 жовтня Народна армія Північної Кореї оголосила про захід, який «повністю відокремить» територію КНДР від території Південної Кореї. Південнокорейські військові 14 жовтня заявили, що таке оголошення може означати підготовку вибухів на дорогах уздовж ліній Кьонгі і Донхе. Південнокорейський полковник Лі Сун Чжун назвав цілком імовірним, що вибухи можуть статись вже сьогодні.