Передплата 2025 «Добре здоров’я»

Штати готові до переговорів з росією, Китаєм та Північною Кореєю, — Байден

  • 14.10.2024, 12:45
  • 239

Президент США Байден заявив, що Сполучені Штати готові до переговорів з рф, Китаєм і Північною Кореєю «без попередніх умов» для зменшення ядерної загрози

Джо Байден. Фото Reuters
Джо Байден. Фото Reuters

Про це йдеться у вітальній заяві цьогорічних лауреатів Нобелівської премії миру.

«Ми повинні продовжувати рухатися вперед до того дня, коли ми зможемо остаточно і назавжди позбавити світ від ядерної зброї. Сполучені Штати готові до переговорів з РФ, Китаєм і Північною Кореєю без попередніх умов щодо зменшення ядерної загрози. Ні нашим країнам, ні світу не вигідно перешкоджати прогресу у скороченні ядерних арсеналів», — наголосив Байден.

Він додав, що зменшення ядерної загрози важливе не всупереч небезпекам сучасного світу, а саме через них. За словами Байдена, ядерні ризики підривають норми і домовленості, над якими колективно працювали, і вони не збігаються із життєво важливою роботою сьогоднішніх Нобелівських лауреатів.

«Заява Комітету з присудження Нобелівської премії миру нагадує нам, що ми повинні продовжувати наш прогрес на шляху до світу, вільного від загрози ядерної зброї. Нумо всі надихатися прикладами цьогорічних лауреатів Нобелівської премії миру і знову присвятимо себе життєво важливій роботі з розбудови безпечнішого світу», — заявив Байден.