Передплата 2025 ВЗ

Сценарист серіалу «Гаррі Поттер» не читав всі книги про юного чарівника

  • 10.10.2024, 19:45
  • 141

Енді Грінвальд, один зі сценаристів серіалу HBO за мотивами книг про «Гаррі Поттера, розповів, що не дочитав всі книжки Джоан Роулінг

Фото Warner Bros. Pictures
Фото Warner Bros. Pictures

Грінвальд зауважив, що повна адаптація книг у серіалі, звісно, можлива, оскільки попри роки, «Гаррі Поттер» не втрачає свою популярність.

«Тому ідея неймовірно детальної екранізації тексту, я думаю, має всі шанси на успіх», — заявив він під час подкасту The Watch ще у лютому.

Однак сценарист зізнався, що не дочитав усі книги про Гаррі Поттера.

«Я читав їх своїй старшій доньці, поки вона не змогла читати їх сама. А потім вона змахнула з мене пил», — пояснив він.

Грінвальд додав, що «у цьому світі є інші творчі можливості», маючи на увазі бажання додати різноманітності серіалу. Утім, він одразу ж зауважив, що авторка книг тримає все під контролем і навряд чи «дозволить комусь грати з її іграшками».

«І це її право і, очевидно, їй дуже вигідно. Ось що ми отримуємо», — наголосив він.

Ймовірно, що серіал за мотивами культової книги з`явиться на HBO у 2026 році.

Телеканал HBO Max, який займається розробкою оригінального телевізійного серіалу про Гаррі Поттера, що стане точною адаптацією книг Джоан Роулінг, офіційно оголосив кастинг для дітей з Великої Британії та Ірландії на головні ролі.

Тим часом британська компанія Sky Group подала до суду на Warner Bros. через відмову від співпраці щодо спільного виробництва серіалу про Гаррі Поттера.