Передплата 2024 «Добрий господар»

Львівські лікарі прооперували новонароджену дівчинку з кістою 10 см

  • 07.10.2024, 18:15
  • 140

Львівським лікарям вдалося видалити кісту правого яєчника дівчинці, яку їй діагностували на 7 день від народження

Фото: Центр дитячої медицини. Лікарня "Охматдит"
Фото: Центр дитячої медицини. Лікарня "Охматдит"

Про це повідомили у пресслужбі Центру дитячої медицини.

До шпиталю дівчинка поступила, коли їй було 7 днів від народження із пологового Львівської області із рідинним утвором порожнини малого тазу. Після народження малятку провели контрольне УЗД, на якому зафіксовано збільшення розмірів утвору та негативні зміни його вмісту.

Після огляду та обстеження у Центрі дитячої медицини медики виявили, що у новонародженої дитинки — величезна кіста правого яєчника, яка має неоднорідний вміст (ймовірно некроз). Тому провели хірургічне втручання лапароскопічним методом (лише за допомогою невеликих проколів).

«Після такої операції у батьків виникає питання чи зможе донька у дорослому віці мати дітей. Звичайно, ризики є завжди, але залишились ліві додатки, які при правильній роботі спроможні взяти на себе дану функцію», — розповіла дитячий хірург-інтерн Соломія Ковч.

Кіста була розміром близько 10 сантиметрів. Також лікарям довелось видалити праві придатки матки, оскільки під час пологів відбувся перекрут яєчника і розпочався процес некрозу. На 18-ту добу після втручання дівчинку успішно виписали додому у задовільному стані.