Передплата 2024 «Добра кухня»

Україна вже почала видавати гранти на виробництво ракет, — Федоров

  • 07.10.2024, 16:30
  • 145

Україна цьогоріч почала видавати гранти на виробництво ракет. Наступного року плануються гранти на порохові заводи

Михайло Федоров. Фото: Суспільне
Михайло Федоров. Фото: Суспільне

Про це сказав міністр цифрової трансформації Михайло Федоров на полях саміту Defense Tech Valley, цитують «Суспільне» та УНН.

Федоров заявив, що в Україні вже започаткований ринок боєприпасів — «мільйони» снарядів вже контрактуються і закуповуються державою, зокрема для безпілотників. Також прибрано регуляції для виробництва пороху та інших вибухових речовин в Україні.

«Цього року, наприклад, сума інвестицій кластера Brave1 збільшилася. Скажу вам по секрету, цього року ми почали видавати гранти на виробництво ракет. Наступного року ми будемо видавати гранти на порохові заводи. Це безповоротні гранти, які ми даємо як певну гарантію, що ви інвестуєте і ці інвестиції будуть окупатися», — сказав міністр.

Крім цього, в Україні створюють різні симулятори для тестування оборонних технологій, а також інфраструктуру для випробувань.

«Перед тим, як щось купувати, ми тестуємо це на власних юнітах і дивимося, як в реальних умовах працює той чи інший дрон, як працює РЕБ», — пояснив Федоров.

Загалом за останні два з половиною роки, за словами Федорова, в Україні з’явились понад 200 компаній, які розробляють роботизовані наземні платформи, 500 компаній, яки виготовляють дрони, та понад 100, що розробляють засоби радіоелектронної боротьби (РЕБ).