Передплата 2024 «Добрий господар»

Україна з Чехією спільно вироблятимуть боєприпаси калібру 155 мм

  • 04.10.2024, 13:35
  • 180

Промислово-технологічна група Czechoslovak Group спільно з «Українською бронетехнікою» вироблятимуть в Україні артилерійські боєприпаси калібру 155 міліметрів. Виробництво почнеться вже наступного року

Фото: Слово і Діло
Фото: Слово і Діло

Ця угода стала однією з тих, які компанії підписали 2 жовтня під час Міжнародного форуму оборонної промисловості в Києві. Згідно з нею, чеська компанія надасть українському виробнику необхідні ноу-хау та допомогу для запуску виробництва 155-міліметрових артилерійських снарядів безпосередньо в Україні.

Згідно з планами, у 2025 році планують виробити 100 тисяч таких снарядів, а у 2026 році їхній обсяг має перевищити 300 тисяч. Виробництво відбуватиметься як в Україні, так і Чехії, щоб прискорити його та знизити ціни на снаряди. Загалом виробляти будуть кілька типів боєприпасів великого калібру.

Місце розташування виробництва не будуть розголошувати з міркувань безпеки.

Czechoslovak Group надавала Україні допомогу ще з 2018 році, постачаючи самохідні гаубиці та бойові машини піхоти. Після вторгнення у 2022 році компанія також постачала танки та системи протиповітряної оборони й приєдналася до чеської ініціативи із закупівлі боєприпасів для України.

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень