Передплата 2024 ВЗ

З Берна до Львова — перші два «беушні» трамваї

Їх скерують на маршрути № 7 та 1

Електротранспорт прибуде зі Швейцарії до Львова наступного тижня.
Електротранспорт прибуде зі Швейцарії до Львова наступного тижня.

Зі швейцарського Берна до Львова відправили першу партію трамваїв, як гуманітарну допомогу місту. Це два низькопідлогові трамваї, які перед відправкою полагодили, перевірили технічний стан. До Львова електротранспорт приїде наступного тижня, а на маршрути — орієнтовно з наступного місяця. До кінця цього року Львів очікує отримати ще чотири трамваї зі Швейцарії. Решту п’ять вагонів надійде з березня 2025 року. Це трамваї марки Vevey та запчастини до них.

У Ратуші планують пустити два трамваї з першої партії на маршрути № 1 та № 7. «Одиничка» їздить від головного залізничного вокзалу через центр на Погулянку, а «сімка» — від Погулянки до вулиці Татарбунарської (неподалік Янівського кладовища). Львів'яни часто нарікають на недостачу трамваїв до залізничного вокзалу. Частина з них надто старі і ламаються по маршруту…

У ЛКП «Львівелектротранс» кажуть, аби випустити швейцарські трамваї на маршрути, доведеться підкоригувати висоту платформ на п’яти зупинках вздовж трамвайних маршрутів по № 1 та № 7. Йдеться про зупинки «Личаківський цвинтар», «Погулянка», «Янівський цвинтар» та дві зупинки на вулиці Дорошенка.

«Переобладнувати вагони не потрібно, трамвайна інфраструктура Львова та Берна є сумісною (ширина колій в обох містах однакова), — сказав для „ВЗ“ керівник департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Львівської міської ради Олег Забарило. — Перед виходом на маршрути у Львові електротранспорт має пройти випробування та отримати українську сертифікацію. Вагони укомплектують приладами автоматизованої системи оплати проїзду».

Схожі новини