Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Магнітні бурі на 7 — 13 жовтня 2024 року

За попередніми прогнозами учених, цей тиждень пройде на підвищених геомагнітних тонах. Адже у ньому превалюватимуть дні із помірними та сильними рівнями геомагнітної напруженості

Розпочнеться і завершиться тиждень 7 і 13 жовтня днями із сильними рівнями геомагнітної напруже­ності. Під час них особи із підвищеною чутливістю до впливу магнітосфери можуть потерпати від запаморо­чення та нудоти, зниження апетиту, безсоння та пору­шення сну, підвищеної чутливості до змін погоди.

Дні із помірним рівнем геомагнітної напруже­ності, за передбаченням учених, припадуть на 8, 10, 11 і 12 жовтня. Під час них особи, чутливі до впливу магнітосфери, можуть відчувати погіршення настрою та депресію, втому та слабкість, підвищену агресив­ність та дратівливість, емоційну нестабільність, серце­ві проблеми та аритмію, підвищений кров’яний тиск, запаморочення та втрату рівноваги, утруднення коор­динації рухів.

Слабкий рівень геомагнітної напруженості про­гнозують лише на 9 жовтня. В цей день особи із під­вищеною чутливістю до впливу магнітосфери можуть потерпати від болю голови та мігрені, підвищеної чут­ливості до звуків та світла.

Щоб убезпечити здоров’я і самопочуття від впливу геомагнітних перепадів, більше гуляйте на свіжому по­вітрі, вживайте достатньо води, відмовтеся від шкідли­вої їжі та напоїв, намагайтеся не перевтомлюватися й уникати стресів, тримайте під рукою необхідні ліки та стежте за своїм артеріальним тиском. Якщо ж відчува­єте посилене нездужання — звертайтеся до лікаря.

P. S. Це — попередній прогноз. Він не стовідсот­ково достовірний. Адже спророкувати раптові спала­хи на всесвітньому Світилі, їхню силу і наслідки впливу на нашу планету завчасно неможливо. Найчіткіше про зміни геомагнітного поля Землі і їхній вплив на людей науковці можуть повідомляти за 2−3 дні до їх настання.