Передплата 2024 ВЗ

В Україну рухається пил із Каспійської низовини

  • 30.09.2024, 14:30
  • 158

Вітер приносить в Україну пил із Каспійської низовини, де зараз спостерігається пилова буря і високе запилення повітря. Попередньо, пил залишатиметься в Україні до 4 жовтня

Фото: Укргідрометцентр
Фото: Укргідрометцентр

Як пояснили синоптики, вітер зараз переносить повітря з південного сходу, і піднятий у Каспії пил у вигляді найдрібніших його частин переноситься в Україну у верхніх шарах атмосфери.

Цей дрібний пил осідає в Україні у Полтавській, Дніпропетровській, Сумській, Харківській, Запорізькій, Донецькій, Луганській областях. Невелика кількість також потрапляє на територію Черкаської та Кіровоградської областей.

На територію Київщини пил потрапить 1 та 2 жовтня, але його кількість буде вже меншою. А втім, для Київщини, Чернігівщини та Сумщини якість повітря може погіршуватися ще й через задимлення, що пошириться з-за меж України з північного сходу 1 жовтня.

За даними Укргідрометцентру, пил триматиметься в Україні, попередньо, до 4 жовтня. Тоді напрям вітру в Україні зміниться на південний та західний.

Синоптики кажуть, що погіршує ситуацію і сухість землі, додаючи до запилення місцеві пилинки та часточки ґрунту, які підіймає вітер.

Схожі новини