Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Республіканці розкритикували Трампа за приниження опонентки Гарріс

  • 30.09.2024, 12:20
  • 245

Кандидат у президенти США Дональд Трамп зіткнувся з критикою від колег по Республіканській партії після того, як напередодні назвав свою опонентку Камалу Гарріс «розумово відсталою» на одному з передвиборчих мітингів

Дональд Трамп. Фото: Слово і Діло
Дональд Трамп. Фото: Слово і Діло

Про це пише New York Times.

«Джо Байден став розумово відсталим. Камала народилася такою», — заявив Трамп.

На тлі цього сенатор-республіканець Ліндсі Грем заявив, що «кращим шляхом є переслідувати історію про те, що її політика руйнує країну». За словами Грема, він не вважає Гарріс божевільною, але вважає такою її політику.

Конгресмен Том Еммер, який допомагав сенатору Джеймсу Ді Венсу — кандидату Трампа на посаду віцепрезидента, — також намагався дистанціюватися від особистих нападок експрезидента.

А колишній губернатор штату Мериленд Ларрі Хоган, який нині балотується в Сенат, виступив з більш різкою критикою.

«Я вважаю, що це образливо не тільки для віцепрезидентки, але й для людей, які справді мають інтелектуальні порушення. Я роками говорив, що розкольницька риторика Трампа — це те, без чого ми можемо обійтися», — наголосив Хоган.

Так само і демократи обурилися його коментарям. Окрім того, Американська асоціація людей з інвалідністю розкритикувала заяви Трампа як «неточні та шкідливі».

«Трамп дотримується хибного переконання, що якщо людина має інвалідність, то вона від цього менше людина і менше заслуговує на гідність», — сказала президентка правозахисної групи Марія Таун.

Схожі новини