Передплата 2024 ВЗ

Індія не купуватиме російський газ, — ЗМІ

  • 27.09.2024, 16:00
  • 152

Індія не купуватиме скраплений газ підсанкційного російського заводу Arctic LNG 2

Фото ілюстративне із сайту Pexels
Фото ілюстративне із сайту Pexels

Індія не купуватиме скраплений природний газ (СПГ), вироблений на російському заводі Arctic LNG 2, проти якого західні країни запровадили санкції.

«Ми не будемо купувати (постачати з) Arctic LNG 2. Ми не купуємо жодних товарів, які підпадають під санкції. Того, що має широкі санкції, ми не торкаємося», — зазначив Джейн.

Arctic LNG 2 під санкціями Заходу через війну рф проти України.

У грудні 2023 року на Arctic LNG 2 завершили будівництво першої з трьох установок скраплення, і завод почав виробляти СПГ.

У квітні цього року США намагалися санкціями зірвати масштабний російський проєкт Arctic LNG 2, який передбачав будівництво величезного берегового заводу для виробництва скрапленого природного газу (СПГ) на арктичній півночі росії. Санкції призвели до того, що низка компаній з різних країн відмовилися співпрацювати з російським Arctic LNG. Тоді WSJ писала, що виробництво СПГ зупинилося, і завод переважно рециркулює вже видобутий газ.

Загалом із вересня США вдарили по молодій російській СПГ-індустрії чотирма хвилями санкцій. Під них потрапили компанії-оператори Arctic LNG 2, судна для зберігання, судноплавні компанії, які намагаються придбати спеціалізовані судна для проєкту, а також компанії, що працюють над другим обʼєктом поблизу Балтійського моря.

Схожі новини